Eénnachtstent wint belangrijke innovatieprijs

Glastonbury-tentsDELFT – Een aantal studenten van de TU Delft heeft onlangs een flink geldbedrag gewonnen met hun idee voor een tent.

De zogenoemde One Nights Tent is een biologisch afbreekbare éénnachtstent die het afval op grote muziekfestivals drastisch kan helpen beperken.

De studenten wonnen €20.000 voor ‘de meeste innovatieve startup van Nederland’. Dat is een prijs die wordt uitgereikt door New Venture, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en McKinsey & Company, om vernieuwing in Nederland te stimuleren. De jury prees het idee van de studenten “omdat ze de potentie hebben om een grote impact te maken, niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland. Ze hebben aan weten te tonen dat ze ondernemend zijn, een innovatief concept hebben en het vermogen bezitten om te groeien.”

De One Nights Tent is een oplossing voor de enorme berg afval die vaak overblijft na afloop van een (muziek)festival. Deze tent kan na gebruik worden achtergelaten en wordt volledig afgebroken door de natuur. De tent is nog niet verkrijgbaar, maar de komst ervan is mede door dit geldbedrag dichterbij gekomen. In het najaar hopen de studenten de tent te kunnen presenteren.

ONT 2

Like dit artikel
Tweet dit artikel