Eenvoudig inbraakalarm voor campers

Technaxx TX-10o

Eenvoudig inbraakalarm voor campers

Uit statistieken blijkt dat campers de laatste tijd steeds vaker het doelwit van criminelen zijn. In Duitsland zijn er dit jaar maar liefst ruim 18% meer campers gestolen dan vorig jaar. Dat betekent dat het zeker geen kwaad kan om iets aan de beveiliging van de camper te doen.

Het monteren van betere sloten op de deuren maakt de kans op diefstal en inbraak al een stuk kleiner. Wat ook kan helpen, is een alarmsysteem, zoals het verbluffend eenvoudige systeem dat Technaxx introduceert.

Het nieuwe ‘TX-100’ alarmsysteem is een eigen ontwikkeling van Technaxx en kan eenvoudig in de ingang voor de sigarettenaansteker worden gestoken. Het inbraakalarm werkt niet door middel van deurcontacten maar met een bewegingsmelder die iedere beweging in de cabine van de camper registreert. Als het alarm afgaat, dan is dat te horen aan de sirene die gedurende twee minuten een signaal met een geluidssterkte van 110 decibel produceert.

Je kunt het alarm activeren door middel van de meegeleverde infrarood afstandsbediening. De TX-100 is voorzien van een ingebouwde accu met een capaciteit van 450 mAh. Daardoor werkt het alarm ook als de spanning is uitgevallen of uitgeschakeld. Het alarm kan dan zes dagen standby blijven.

Het alarm is ook voorzien van een laadfunctie voor smartphones, navigatieapparaten en tablets. Het beschikt namelijk over twee USB-aansluitingen die ieder een laadstroom van 1 Ampère kunnen leveren. De Technaxx TX-100 is leverbaar via de vakhandel en heeft een adviesprijs van 39,99.

Like dit artikel
Tweet dit artikel