Voor het eerst 10.000 voertuigen in één jaar van de band bij Hymer

Hymer-10.000 voertuigen 2017

Voor het eerst 10.000 voertuigen in één jaar van de band bij Hymer

BAD WALDSEE – Dit jaar is al een feestje voor Hymer, omdat het bedrijf dit jaar haar 60 -jarig jubileum viert. Maar er is in 2017 nog een reden voor een feestje voor Hymer.

Het bedrijf heeft dit jaar namelijk een bijzondere primeur. Voor de eerste keer in haar geschiedenis heeft Hymer namelijk meer dan 10.000 voertuigen in een jaar geproduceerd. Dat 10.000e voertuig was een Hymermobil B-DL, die deze week van de band kwam in de fabriek in Bad Waldsee.

Goede vooruitzichten

Deze primeur is het zoveelste bewijs dat het goed gaat met de caravan- en camperindustrie. Drie weken voor het einde van het seizoen 2016-2017 breekt Hymer immers alle records uit de bedrijfsgeschiedenis. De vooruitzichten voor de Caravan Salon Düsseldorf, de grootste branchebeurs wereldwijd, die over ruim twee weken de deuren opent, zijn dan ook prima. Jochen Hein, bedrijfsleider van Hymer GmbH& Co. KG: “In vergelijking tot vorig jaar, waarin we 8.800 voertuigen hebben kunnen afzetten, hebben we dit aantal nu alleen al in productie-aantallen ruim kunnen overschrijden. Dit bewijst, dat wij met onze investeringen in productie en onze medewerkers, die beduidend aan dit succes hebben bijgedragen, goede keuzes hebben gemaakt.”

hymermobil-bDe bijzondere Hymermobil B-DL blijft niet in Bad Waldsee, maar wordt verscheept het Engelse dealerbedrijf Premier Motorhomes, waar de camper tentoongesteld zal worden. Naast het feit dat dit het bijzondere 10.000e voertuig van Hymer GmbH & Co KG is, is de B-DL 678 ook de 632ecamper uit de B-Klasse Dynamicline serie en de 120e met precies dezelfde indeling die dit jaar in Bad Waldsee geproduceerd werd.

Volgende jubileum staat voor de deur

De Hymermobil B-DL viert binnenkort zelf een jubileum. Sinds de start van de productie in maart 2016 staat de teller op dit moment op 980 Hymermobil B-DL campers, het is dus een kwestie van tijd tot de 1.000e B-DL camper een feit is.

Like dit artikel
Tweet dit artikel