Eerste Belgische daktentenfestival

Belgisch daktentenfestival

Eerste Belgische daktentenfestival

Er is, mede dankzij de gestegen vraag naar avontuurlijke vakanties, de laatste tijd steeds meer belangstelling voor daktenten. Wie vroeger met een daktent rondreed, behoorde waarschijnlijk tot de zogenaamde ‘Ovelanders’ en beschikte meestal over een robuuste terreinwagen zoals een Land Rover of Toyota Landcruiser.

De tijden zijn veranderd, je ziet daktenten op steeds meer soorten auto’s zoals kleine bestelwagens, stationwagens en SUV’s. De doelgroep voor daktenten is dan ook veel breder geworden.

Voor mensen die een avontuurlijke kampeerreis willen maken en het niet zien zitten om elke dag een tentje op te zetten, kan een daktent een interessant alternatief zijn. Zo’n tent neemt een bagageruimte in beslag, is in een paar tellen uitgeklapt en houd je hoog en droog van de grond. Bovendien is er op de kampeerplek maar weinig ruimte voor nodig.

Wie in België of het zuiden van Nederland woont en graag wil weten of zo’n daktent inderdaad zo handig is, kan komend weekend een kijkje nemen op het eerste Belgische daktentenfestival. Dit festival wordt van vrijdag tot en met zondag gehouden in het Vlaamse Kasterlee, ten zuiden van Turnhout. Het is dan alleen toegankelijk voor daktentkampeerders die zich hebben ingeschreven. Op zaterdag 15 juni van 14 tot en met 17 uur is het festival echter ook toegankelijk voor geïnteresseerden.  Als je komt kijken moet je je wel even vooraf aanmelden. De entree is gratis, maar dan kan men met de lezingen etcetera rekening gehouden met jouw aanwezigheid.

Like dit artikel
Tweet dit artikel