Eerste Duitse campingdag: Duitse campings doen goede zaken

Camping Duitsland

Eerste Duitse campingdag: Duitse campings doen goede zaken

BERLIJN  – Vandaag werd in Bad Windsheim de allereerste Duitse Campingdag georganiseerd. Op deze dag kwamen experts op het gebied van campings, kamperen en toerisme bij elkaar om te praten over de actuele ontwikkelingen.

Volgens het ‘Deutscher Tourismusverband’ hebben de Duitse campings het afgelopen seizoen een absoluut record aan campingovernachtingen mogen noteren.

Terwijl in Nederland de hoeveelheid campingovernachtingen behoorlijk onder druk staat, mochten de Duitse campingeigenaren zich verheugen in een gemiddelde stijging van het aantal overnachtingen van ruim 3 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat is natuurlijk niet heel erg veel, maar toch wel degelijk een stijging. Het totale aantal campingovernachtingen op de Duitse campings bedroeg in de periode van januari tot en met augustus 2017 maar liefst 25,7 miljoen.

DTVReinhard Meyer, voorzitter van de DTV (Deutschen Tourismusverband) weet dan ook te melden dat de Duitse campings hard op weg zijn om een uitstekend resultaat te bereiken. Naar verwachting zijn ook de cijfers voor de maand september ronduit positief. Ook is hij van mening dat de mogelijkheden van Duitsland op het gebied van toerisme nog lang niet zijn uitgeput. Volgens Meyer moet er een integraal beleid komen zowel van de bondsstaten als van de DTV. Verder benadrukt hij ook de noodzaak van flinke investeringen in de toeristische infrastructuur.

Like dit artikel
Tweet dit artikel