Eerste editie Campershow Oosterwolde

Knaus Sport Traveller
De zespersoons Knaus Sport Traveller is te huur bij Noorderzon Campers

OOSTERWOLDE – Op 15 en 16 maart 2014 organiseren Noorderzon Campers uit Oosterwolde en Holiday On Wheels uit Vledderveen de eerste editie van hun gezamenlijke Campershow Oosterwolde. 

Tijdens de Campershow Oosterwolde kun je de campers van verschillende merken bekijken die beschikbaar zijn voor verhuren of aankoop. Volgens Geert van Erp, eigenaar van Holiday On Wheels, is de campershow een typisch geval van voorpret. “We hebben 40 campers die alle van binnen en buiten bekeken kunnen worden. Zo weet je precies welke ruimte een camper biedt en hoeveel bagage je mee kunt nemen tijdens een camperreis.”

Zespersoons campers

Haye Nicolaij, eigenaar van Noorderzon Campers voorziet dat voornamelijk vijftigplussers naar de campershow komen, maar ook aan gezinnen met kinderen is gedacht. “Terwijl de kleintjes tijdens de campershow lekker kunnen ravotten op het springkussen, hebben we zespersoons campers klaarstaan voor de ouders: een ideaal formaat voor gezinnen met kinderen.”

24 verhuurlocaties

Van Erp en Nicolaij zitten beiden nu zo’n 4 jaar in het vak en werken sinds een jaar intensief samen. Het duo beschikt samen over een zestigtal campers op 24 verhuurlocaties verspreid door heel Nederland en dit aantal locaties krijgt nog uitbreiding. Van Erp: “Op deze manier willen we camperliefhebbers uit heel Nederland beter van dienst zijn.”

Hotspot voor camperaars

De laatste jaren zien Van Erp en Nicolaij veel bootbezitters overstappen naar campers. Volgens Nicolaij is dit niet verwonderlijk: “Veel watersportliefhebbers zijn de natte zomers zat. Een camper biedt veel meer vrijheid en mogelijkheden. Je hebt geen speciaal rijbewijs nodig.” “En dat rondje Friesland hebben ze na een aantal keer ook wel gezien”, lacht Van Erp.

De echte hotspot voor een camperaar is volgens Van Erp nog steeds Scandinavië: “Vooral Noorwegen is een echt camperland, daar moet iedere camperliefhebber ooit eens zijn geweest.”

Openingstijden Campershow Oosterwolde: zaterdag en zondag 09:30 tot 17:00 uur

Like dit artikel
Tweet dit artikel