Eerste editie van “Fit Your Camper”: overtuigend succes met meer dan 20.000 bezoekers

Fit Your Camper 2024, Erba, Italië

Eerste editie van “Fit Your Camper”: overtuigend succes met meer dan 20.000 bezoekers

In het zonnige Italië vond vorige maand een bijzonder evenement plaats dat onverwacht veel camperliefhebbers bij elkaar bracht: de allereerste editie van de Fit Your Camper-beurs. Met meer dan 20.000 bezoekers uit 35 landen overtrof deze nieuwkomer in de camperbranche alle verwachtingen.

De beurs in het Italiaanse Erba richtte zich specifiek op camperbezitters die hun kampeervoertuig verder willen uitrusten of personaliseren. Bezoekers konden hier terecht voor de allernieuwste producten, variërend van slimme luifels, krachtige zonnepanelen tot handige fietsendragers en luxe camperaccessoires.

Een beurs voor camperliefhebbers, maar zonder campers

De beursvloer van maar liefst 25.000 vierkante meter vormde het toneel voor 200 exposanten uit 12 landen. Het grote aantal bezoekers onderstreepte de groeiende populariteit van camperen en de behoefte aan innovatieve producten.

Hoewel het niet de bedoeling was dat er campers geëxposeerd werden, waren deze wel degelijk aanwezig. Ten eerste op de beurs zelf, als demonstratievoertuig. En ten tweede ook op de parkeerplaatsen, want de bezoekers kwamen heel vaak met de camper, zoals de luchtfoto’s te zien is.

De hoogtepunten van de beurs bestond dan ook niet uit de onthulling van nieuwe campers, maar uit een groot aantal accessoires en toebehoren voor campers. De bezoekers konden de nieuwste trends in camperaccessoires bewonderen, waarbij duurzaamheid, innovatie en technologie centraal stonden. Er waren talloze accessoires te zien die het kampeerleven makkelijker maken, zoals zonnepanelen, op maat gemaakte opbergsystemen en allerlei systemen om alle techniek en apparaten aan te sturen met bijvoorbeeld smartphone-apps.

Enthousiaste reacties

Zowel exposanten als bezoekers waren enthousiast over de eerste editie van Fit Your Camper. “Een geweldige beurs waar we ons complete assortiment aan een geïnteresseerd publiek konden laten zien,” aldus een vertegenwoordiger van een bekend kampeermerk. Een camperaar die speciaal voor de beurs naar Italië afreisde, vertelde: “Ik was verrast door de enorme hoeveelheid nieuwe producten en heb enorm veel inspiratie opgedaan.” De positieve reacties benadrukken het unieke karakter van Fit Your Camper, dat al op de allereerste editie een waardevolle plek heeft verworven in de Europese camperbranche.

Educatief aspect draai met seminars en workshops

Naast de tentoonstellingen bood de beurs ook diverse seminars en workshops aan, waar zowel nieuwe als ervaren camperaars konden leren over onderhoud, veiligheid en de nieuwste trends in de camperindustrie. Experts uit verschillende landen deelden hun kennis en ervaringen, wat zorgde voor een rijke leerervaring voor alle aanwezigen.

Een blik op de toekomst

Gezien het succes van deze eerste editie lijken de toekomstige vooruitzichten voor de Fit Your Camper-beurs zeer gunstig. Hoewel er officieel nog niets is bevestigd, suggereren de positieve reacties en het hoge bezoekersaantal dat deze beurs wel eens een jaarlijks terugkerend evenement zou kunnen worden. Met een succesvolle start en een veelbelovende toekomst lijkt dit evenement een vaste waarde te worden op de kalender van elke camperliefhebber.

Like dit artikel
Tweet dit artikel