Eerste locatie van Huttopia in België wordt een stadscamping

Huttopia Citykamp Antwerpen

Eerste locatie van Huttopia in België wordt een stadscamping

Huttopia, de Franse organisatie van campings en buitenverblijven waar vrijheid en buitenleven centraal staan, opent haar eerste locatie in België.

In tegenstelling tot wat je bij Huttopia zou verwachten, wordt dit een stadscamping. Hiervoor heeft Huttopia de naam CityKamp bedacht. Deze wordt gevestigd in Park Middenvijver in Antwerpen.

Zevende CityKamp

De Huttopica-locatie in Antwerpen is de tweede bestemming buiten Frankrijk met een CityKamp. Huttopia opende vorig jaar ook CityKamp Valkenburg-Maastricht in Nederland. Met nieuwe locatie in Antwerpen komt het totaal aantal Huttopia CityKamps op zeven. Het gaat overigens nog wel even duren voordat de nieuwe Huttopia-locatie er in het Antwerpse park Middenvijver zal openen. De Franse organisatie Huttopia verwacht dat de nieuwe camping aan de zogenaamde Linkeroever de eerste gasten in de zomer van 2024 zal verwelkomen.

Stads én groen

Huttopia Citykamp AntwerpenMet CityKamp Antwerpen wil Huttopia de directe nabijheid van de stad combineren met comfortabel kamperen in een groene omgeving. CityKamp Antwerpen krijgt 200 staanplaatsen, waarvan 50 huur accommodaties. Daarnaast zijn er 150 plekken voor gasten met eigen tent, caravan of camper. Ook komt er een restaurant met terras, een speeltuin en ontmoetingsruimte.

Philippe Bossanne, de oprichter van Huttopia: “We zijn erg trots dat stad Antwerpen Huttopia heeft gekozen voor de bouw van deze CityKamp, dat ideaal is gelegen in het hart van een natuurgebied en dicht bij het stadscentrum. Voor Huttopia is Antwerpen een zeer belangrijke stap in de ontwikkeling van een netwerk natuurlijke stadscampings in de grote Europese steden.”

Like dit artikel
Tweet dit artikel