Eerste Nederlandse daktentfestival

Daktentfestival Nederland Drente 2018

Eerste Nederlandse daktentfestival

De laatste tijd is er een groeiende belangstelling voor daktenten. De eerste gebruikers van zo’n daktent noemden zichzelf nog ‘daktentnomaden’ en hadden meestal met een stevige terreinwagen als vervoermiddel.

Dat is tegenwoordig heel anders. Daktenten zie je ook wel op stationwagens, kleine bestelwagens en MPV’s en de doelgroep is ook veel breder geworden.

Een daktent heeft dan ook heel wat voordelen. Je klapt hem in een paar tellen uit en je slaapt heerlijk van de grond. Bovendien hoeft hij niet in de kofferbak, zodat die vrij blijft voor de overige bagage. Je hebt er ook op de kampeerplek weinig ruimte voor nodig zodat je er hier en daar zelfs op camperplaatsen mee mag overnachten. Het is dan ook niet zo vreemd dat steeds meer mensen een daktent kopen of huren. Daarom wordt er nu ook in Nederland het allereerste daktentfestival georganiseerd. Niet alleen voor mensen die al met een daktent kamperen, maar óók voor mensen die er meer van willen weten.

Festival

Al die mensen zijn van 28 t/m 30 september welkom op camping Vledders in het Drentse Schipborg. Wie een daktent heeft, kan daar uiteraard gezellig een weekendje mee komen kamperen. Wie nog geen daktent heeft maar nieuwsgierig is hoe dat kamperen met zo’n tent gaat, kan er komen kijken. Wie er meer van wil weten, kan daar diverse soorten daktenten ‘live’ zien en ook vragen stellen aan de gebruikers van de daktenten. Deze kunnen elkaar daar op hun beurt weer ontmoeten en hun ervaringen uitwisselen. Wie het leuk vindt om tijdens het festival in een daktent te slapen, maar er nog geen heeft, kan er ook eentje huren.

Locatie en activiteiten

Er is voor dit eerste festival gekozen voor Camping De Vledders in Schipborg, deze ligt midden in de natuur op de Hondsrug, vlak bij de Drentsche Aa. Er worden tijdens het festival ook de nodige activiteiten georganiseerd. Zo zijn er zaterdag een ATB-tocht, kinderen kunnen er onder begeleiding brood maken boven het kampvuur of pony/paardrijden. Voor de terreinwagens is er een zogenaamde ‘Green Laning’-toer. Ook worden er diverse workshops over daktentkamperen gehouden etc. Bovendien staat er voor de zaterdag een gezamenlijke avondmaaltijd op de planning. Zondag is er een gezamenlijk ontbijt en wordt er voor de sportieveren onder het gezelschap een bootcamp georganiseerd.

Meer informatie

Alle informatie over het eerste Nederlandse daktentfestival kun je vinden op  www.daktentfestival.nl, waar je ook de kaarten kunt kopen én eventueel een daktent kunt huren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel