Eerste Nederlandse natuurcamping van Huttopia wordt binnenkort geopend

Huttopia natuurcamping de Roos

Eerste Nederlandse natuurcamping van Huttopia wordt binnenkort geopend

Huttopia, de Franse organisatie die gespecialiseerd in natuurcampings, opent dit jaar haar eerste locatie in Nederland. Men heeft gekozen voor Camping de Roos, gelegen op een prachtig plekje aan de Overijsselse Vecht.

De nieuwe camping sluit helemaal aan op de uitgangspunten van Huttopia: natuur, rust, ruimte en de kunst van het kamperen. Deze camping wordt de eerste Europese Huttopia camping buiten Frankrijk.

Het campingterrein heeft een ruime opzet. Met een oppervlakte van 27 ha heeft Camping Huttopia De Roos alle ruimte om haar gasten een comfortabel verblijf te bieden in een fraai decor van bosduinen, karakteristieke bomen en water.

Camping & glamping

Bij Huttopia hoef je als je wilt absoluut niet af te zien op dun slaapmatje. De Franse organisatie zoekt altijd de ultieme balans tussen comfort en authenticiteit. Er zijn uiteraard losse standplaatsen voor gasten die een eigen tent, caravan of camper meenemen. Maar Huttopia plaatst er ook een groot aantal eigen accommodaties voor mensen die comfortabel willen kamperen maar niet over een eigen kampeermiddel beschikken. Deze zomer kunnen gasten verblijven in de ‘Trappeur’. Dit zijn stoere tenten van canvas & hout met een ruim eigen terras, twee slaapcabines met goede bedden voor 5 personen, een badkamer, keukenunit en een leefgedeelte. Alle tenten worden ruimtelijk geplaatst. Er is dus volop privacy zodat alle gasten optimaal kunnen genieten van het natuurlijke landschap. Daarnaast is er ook de Classic Wood tent. Dit is een ruime lodgetent met een slaapgedeelte voorzien van 2 kamers met comfortabele bedden, een ingerichte keukenhoek en een ruim, houten terras.

Centre de Vie

Om de camping aan te passen aan de actuele Huttopia-normen zijn ook de receptie, de winkel en sanitair vernieuwd. Het hart van de camping vormt het nieuwe ‘Centre de Vie’ met onder meer een food-truck, een gezellig café en terras aan het water. Nieuw zijn ook de kleine modulaire sanitair units voor maximaal 6-8 personen. Handig in deze tijd waarin we liever toch wat meer afstand van elkaar houden en grootschalige sanitair units dus niet ideaal zijn.

Overijsselse Vecht

De camping is gelegen aan de Overijsselse Vecht. Hierdoor kunnen de gasten genieten van fraaie uitzichten over het water en de groene bosrand aan de overzijde. De doodlopende rivierarm die midden in de camping eindigt is een eldorado voor allerlei wateractiviteiten.

Relatief veel Nederlandse gasten

Huttopia is voor veel Nederlandse vakantiegangers geen onbekende naam. Ieder jaar worden de bestaande 42 Huttopia locaties in Frankrijk door een groot aantal Nederlanders bezocht. Vorig jaar steeg dit aantal met 30% en uit het grote percentage ‘repeaters’ blijkt dat het Huttopiaconcept en natuurcampings veel mensen aanspreekt. ‘Wij zijn blij dat we onze gasten nu ook op dit prachtige plekje in Nederland kunnen verwelkomen’, aldus oprichter en directeur Céline Bossanne van Huttopia.

Like dit artikel
Tweet dit artikel