Eerste uitzendingen RTL Kampeert starten eind januari

RTL Kampeert 2022

Eerste uitzendingen RTL Kampeert starten eind januari

Het kampeer TV-programma ‘RTL kampeert’ komt weer terug op televisie. Het door Vacansoleil gesponsorde programma is binnenkort weer te zien. De eerste uitzending is op zondag 30 januari bij RTL4.

Er komen dit seizoen 10 nieuwe afleveringen van RTL Kampeert. Het presentatieduo, bestaande uit Koert-Jan de Bruijn en Jessica Mendels, bezoeken hierin verschillende kampeerregio’s en campings in Europa.

Marco Menage, een van de initiatiefnemers van het programma zegt dat meer dan de helft van de Nederlanders zich na de jaarwisseling oriënteert zich op de komende zomer vakantie. “De ideale tijd om de kampeerbranche te promoten,”

Langs campings in Nederland, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk en Italië

Het televisieprogramma laat de mooiste campings en plekjes zien zoals het Italiaanse merengebied, de bergen van Frankrijk en dichter bij huis: glamping in Luxemburg.

Koert-Jan De Bruijn is enthousiast: “We hebben een fantastische roadtrip gemaakt door Europa en prachtige regio’s en campings bezocht. Elke aflevering gaan we vanaf de camping op pad en de verkennen we de regio. Dit is echt hartstikke leuk, want iedereen is op vakantie: vrij en blij”.

Kamperen onder de zon met Vacansoleil

De eerste 7 afleveringen zijn ‘reguliere’ afleveringen. Daarin worden ook diverse caravans, campers en kampeerartikelen bekeken. De 3 laatste uitzendingen van RTL Kampeert zijn ‘specials’. Deze hebben het thema ‘kamperen onder de zon’ en gaan volledig over de accommodaties van Vacansoleil en de mooie gebieden rondom die campings.

Vacansoleil is na het succes van Campinglife weer te zien bij RTL 4. Jacky Lambert van Vacansoleil, geeft aan dat ze graag weer haar marktleiderschap wil tonen, en dit verder uit wil bouwen: “We tonen de belangrijke en populaire vakantielanden aan een grote en relevante doelgroep. En in een uitzendtijd dat veel mensen aan het oriënteren zijn op hun volgende vakantie. Kamperen is en wordt steeds populairder bij jonge gezinnen.”

Menage: “De Bali, Fiji en Waikiki stacaravans hebben we van binnen en buiten bekeken, maar ook de ingerichte tenten en natuurlijk aandacht voor glamping. Er zijn zo veel mooie campings en accommodaties te vinden. Kamperen is booming en mooi dat wij de markt kunnen promoten.”

‘RTL kampeert’ wordt wekelijks uitgezonden vanaf zondag 30 januari tussen 17.30 uur en 18:00 uur bij RTL 4. De herhalingen zijn steeds op de zaterdag erna, eveneens bij RTL 4. Ben je benieuwd naar de eerste beelden? Kijk dan op facebook.com/rtlkampeert.

Like dit artikel
Tweet dit artikel