Eifelland komt terug als mobiel kantoor

Eifelland Executive

Eifelland komt terug als mobiel kantoor

Het merk Eifelland was tot ongeveer tien jaar geleden onderdeel van Knaus. Na de doorstart van dat concern verdween het merk Eifelland van de markt.

Het werd toen geen onderdeel van het nieuwe Knaus Tabbert GmbH maar bleef in handen van de familie Knaus. Op de laatste editie van de beurs Reise + Camping in het Duitse Essen was tot ieders verrassing een nieuw model van Eifelland te zien. Geen caravan, maar een camper die je ook als mobiel kantoor kunt gebruiken.

De merknaam Eifelland is nu in handen van Michael Knaus, kleinzoon van de oprichter van het bedrijf Helmut Knaus en zijn zwager Michael Meyer. Zij willen met hun startup het traditionele merk Eifelland nieuw leven inblazen. Ter gelegenheid van de beurs Reise + Camping 2020 bouwden ze een op basis van een VW Crafter een rijdend kantoor genaamd Eifelland Executive.

Het motto van deze camper is Work & Travel. Het voertuig is geschikt voor vakantie én om in te werken. De oprichters van de startup geven aan dat zij zich met de Knaus Executive richten op bijvoorbeeld buitendienstmedewerkers die in een representatief voertuig willen reizen en werken, af en toe in hun mobiele kantoor overnachten en ook zakenpartners kunnen ontvangen voor kleine besprekingen in het mobiele kantoor.

Kantoorwaardig

De Eifelland Executive is dan ook uitgerust met tal van zaken die hem ‘kantoorwaardig’ maken. Zo heeft hij een geïntegreerde LTE-hotspot voor de noodzakelijke connectiviteit, voldoende zit- en werkruimte besprekingen en kantoorwerk. Ook is er nodige bergruimte om kantoorbenodigdheden en dossiers mee te nemen en netjes op te bergen. Uiteraard is hij ook voorzien van een keuken, koelkast en een was/toiletruimte.

Geen vast bed, wel veel werkruimte

Men achtte een vast bed voor dit doel niet noodzakelijk en wenselijk maar de zitgroep kan in een handomdraai worden omgebouwd tot slaapplaats. Verder heeft de zitgroep een uitklapbare tafel en diverse elektrische aansluitingen waardoor deze dienst kan doen als bureau voor een laptop, printer of extra scherm. De inrichting, de gebruikte materialen en de hoogwaardige uitstraling zijn bedoeld om een representatief interieur te creëren voor zakelijk gebruik.

Prototype

De getoonde Eifelland Executive is geen studiemodel maar een prototype wat later daadwerkelijk in serie moet worden gebouwd. Er zijn nog wat wijzigingen nodig om het voertuig in Duitsland als ‘kantoormobiel’ te kunnen registreren en zo de kosten van het voertuig van de belasting af te kunnen trekken. De eerste indruk is in ieder geval veelbelovend. Later gaat wil men trouwens ook nog een bijpassende aanhanger voor de Eifelland Executive ontwikkelen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel