Einde van een tijdperk: de naam ‘Roompot’ verdwijnt na overname door Landal Greenparks

De naam ‘Roompot’ verdwijnt na overname door Landal Greenparks

De naam ‘Roompot’ verdwijnt na overname door Landal Greenparks

De vakantiemarkt in Europa is al tientallen jaren volop in beweging. Landal Greenparks, de grootste Europese vakantieparkoperator, heeft Roompot overgenomen voor € 2,5 miljard. Roompot, de nummer twee op de Europese markt met meer dan 7.000 vakantiewoningen in 7 landen, gaat op in Landal.

Door de fusie ontstaat de grootste Europese vakantiegigant, met een aanbod dat meer dan 18.000 vakantiewoningen in 9 landen omvat. Maar Landal Greenparks is meer dan vakantiewoningen. Je kunt er immers ook kamperen, of een glampingaccommodatie huren. Dat kon ook bij Roompot. Menig kampeerder zal met daarom met plezier en weemoed terugdenken aan een mooie vakantie op ene van de campings van Roompot.

Een vleugje weemoed

Voor menig kampeerder zal het verdwijnen van de naam Roompot een gevoel van weemoed oproepen. Roompot is immers al decennialang een begrip onder de Nederlandse kampeerliefhebbers. Het begon allemaal in de jaren ’70 met één camping in Zeeland, die vooral bekend werd door de opkomst van het windsurfen. Sindsdien is Roompot uitgegroeid tot een keten met tientallen vakantieparken in binnen- en buitenland, waar vele generaties Nederlanders onvergetelijke vakanties hebben beleefd.

De fusie tussen Landal Greenparks en Roompot

De fusie tussen Landal Greenparks en Roompot is een van de grootste fusies in de Europese vakantiemarkt. De fusie zal leiden tot synergievoordelen en efficiëntieverbeteringen. De nieuwe vakantiegigant moet zorgen voor een nog sterkere marktpositie om nog beter te profiteren van de groeiende vraag naar vakantiewoningen.

Hierbij zal ook het aanbod van kampeeraccommodaties, waar Roompot altijd sterk in is geweest, een belangrijke rol spelen. Het bedrijf zal ook investeren in nieuwe technologieën en concepten om de klantbeleving te verbeteren. De toekomst van de nieuwe vakantiegigant is rooskleurig, maar voor veel kampeerders is het toch even slikken dat de vertrouwde naam Roompot verdwijnt.

Afscheid van een begrip, maar kamperen blijft!

Hoewel het verdwijnen van de naam Roompot voor sommige kampeerders een weemoedig gevoel oproept, zal de fusie tussen Landal Greenparks en Roompot ook weer mogelijkheden bieden voor een nog breder en gevarieerder aanbod aan kampeeraccommodaties, van luxe glamping tot avontuurlijke safaritenten en comfortabele kampeerplaatsen. De fusie leidt daarom misschien ook wel een nieuwe fase in, waarin de vertrouwde waarden van Roompot, zoals gastvrijheid, kwaliteit en beleving, worden gecombineerd met de expertise en innovatiekracht van Landal Greenparks.

Hopelijk kunnen kampeerders daarom ook in de toekomst blijven genieten van onvergetelijke vakanties, onder welke naam dan ook. Ook al zal het voor veel kampeerders toch even slikken zijn dat de vertrouwde naam Roompot verdwijnt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel