Stormloop op campings voor EK gaat beginnen

kampeerzaken.nlUiterlijk 15 maart krijgen de Oranjesupporters van de officiële supportersvereniging te horen of ze ingeloot zijn voor kaarten voor het EK 2008 in Zwitserland en Oostenrijk. De gelukkigen zullen direct op zoek gaan naar betaalbare verblijfsmogelijkheden zoals op de Oranjecamping (www.oranjecamping.nl). Ze kunnen daarvoor ook bij de EK Camping terecht, deze camping bevindt zich op zo’n 40 km van Bern, in de gemeente Avenches.
 
Dit project van de firma "Voetbalweekend.nl" biedt tijdens het EK een Oranje camping voor maximaal 1.000 gelijktijdige gasten. De helft van de beschikbare plaatsen is al volgeboekt, en komende week wordt vanwege de loting een grote stroom nieuwe aanmeldingen verwacht.
Per groepswedstrijd zijn er slechts ongeveer 3.000 kaarten beschikbaar voor Oranjefans. Gezien de belangstelling een bijzonder laag aantal, voortvloeiend uit de beperkte stadioncapaciteit in Bern (30.000) en de grote percentages kaarten die beschikbaar zijn voor officiële sponsoren van EURO2008 en de KNVB.
De ervaring tijdens bijvoorbeeld het WK in Duitsland leert dat tienduizenden Oranje-supporters ondanks dat ze geen kaartje hebben kunnen bemachtigen tóch naar speelstad Bern af zullen reizen. Ter plaatse worden immers grote Oranjefeesten georganiseerd, zowel op de wedstrijddag in het stadscentrum als daaromheen op bijvoorbeeld de EK Camping.
Op zo’n 40 km van Bern (aan het meer de ‘Murtensee’) bouwt Voetbalweekend.nl de "EK Camping" exclusief voor Oranje fans. Gasten zijn welkom met een eigen tent of caravan, en ook zijn er een beperkt aantal hotelkamers afgeblokt. Totale capaciteit van de camping en de nabijgelegen hotels is maximaal 1000 gelijktijdige gasten.
Op de camping wordt een feestterrein ingericht waar in de gezellige feesttent de Oranjefans o.a. kunnen genieten van live-uitzendingen van de overige EK wedstrijden én van verschillende optredens van feestbands.
Voetbalweekend.nl is een voetbalreisbureau sinds 2002 gespecialiseerd in voetbalreizen naar Europees topvoetbal in m.n. Engeland, Duitsland en Spanje. Al vanaf het EK 2004 in Portugal is het bedrijf actief met fan campings voor Oranje-supporters die eindtoernooien van Oranje willen bezoeken.
Meer info op www.voetbalweekend.nl/ekcamping/

Like dit artikel
Tweet dit artikel