ElectricBrands presenteert de campervariant van de elektrische XBUS

Elektrische XBUS Camper

ElectricBrands presenteert eindelijk de campervariant van de elektrische XBUS

Het Duitse conglomeraat ElectricBrands presenteerde een jaar geleden de XBUS, een compacte, veelzijdige bestelwagen die in heel veel verschillende carrosserievormen verkrijgbaar moet zijn.

Afgelopen najaar presenteerde men ook de offroadversie. In de teaser die men eerder liet zien, was ook een campervariant te zien. Nu, een jaar later, presenteert ElectricBrands eindelijk de camper op basis van de elektrische XBUS.

Klein maar fijn

De XBUS is een heel klein bestelbusje (3.96 x 1.64 x 1.96 m) met een modulaire opbouw. Hij is daardoor leverbaar in een grote verscheidenheid aan carrosserievarianten. Een daarvan is de Camper. Ook de accu voor de aandrijving is modulair. Alle modellen worden geleverd met de basismodule van 15 kWh. Optioneel is de accucapaciteit van de XBUS uit te breiden met een of twee modules van 15 kWh zodat de maximale capaciteit 45 kWh bestaat.

Dat lijkt weinig maar het is ook maar een klein en licht busje/campertje wat ook niet zo heel veel nodig heeft. Zo is ook het vermogen van de motoren met 15 tot 56 kW beperkt. Afhankelijk van de gekozen aandrijfvariant, accucapaciteit, carrosserievorm en belading zou de actieradius tussen de 100 en 600 kilometer liggen.

Hefdak en slide-out

Helaas geeft ElectricBrands in het persbericht nog maar bar weinig concrete informatie. Het enige dat men vertelt is dat de campervariant tot de populairste modellen van de reserveringslijsten van de XBUS behoort. Gelukkig geven de foto’s van de XBUS Camper wel een behoorlijk goed beeld.

Gezien het compacte formaat moeten we uiteraard geen zee aan ruimte verwachten. Hij is wel met een hefdak uitgerust. Ook kan de XBUS Camper aan de achterzijde door middel van een bescheiden slide-out worden verlengd. Achterin heeft hij daardoor een tweepersoons langsbed van 210 x 130 cm. Verder heeft hij een compact keukenblokje met gootsteen, koelkast en kookplaat. Achter op het dak is plek voor bagagerek. Ook is het dak voorzien van zonnepanelen die de huishoudaccu opladen.

ElectricBrands heeft ook nog niets meegedeeld over de start van de productie van de XBUS. Tot nu had men het alleen over “2022”.

Like dit artikel
Tweet dit artikel