Elektrische camper van Pininfarina ontpopt zich tot een waar ruimtewonder

Electric Transformer House, (eTH,) van het befaamde Italiaanse designhuis Pininfarina en AC Future

Elektrische camper van Pininfarina ontpopt zich tot een waar ruimtewonder

De recente onthulling op de CES 2024 van de elektrische camper ontworpen door Pininfarina, in samenwerking met AC Future, laat zien wat er allemaal mogelijk is als je de modernste technologie combineert met een creatieve geest.

Deze innovatieve camper transformeert zich op de camping of camperplaats tot een waar ruimtewonder, met een formaat waar een gemiddeld tiny house jaloers op zou zijn. Maar ook de enorme hoeveelheid luxe en technologie waar dit ‘Electric Transformer House’ mee is uitgerust, is indrukwekkend.

Innovatief ontwerp en functionaliteit

Dit Electric Transformer House, afgekort eTH, is het resultaat van een geraffineerde samenwerking tussen het befaamde Italiaanse designhuis Pininfarina en AC Future, een in Silicon Valley en Newport Beach gevestigd bedrijf dat aan de voorhoede van de elektrische revolutie bij de recreatievoertuigen wil staan. Dat merken we ook aan de ETH, het slechts zes meter lange voertuig dat de mogelijkheid heeft om zich te transformeren tot een woonruimte van tientallen vierkante meters.

Van compact naar meer dan ruimtelijk

In de basisconfiguratie is de camper ongeveer zes meter lang en 20 voet in lengte en ruim drie meter hoog. Door middel van een druk op de knop transformeert het naar de ‘Huis Modus’ waarin het uitbreidt tot een lengte van bijna 10 meter en een indrukwekkende 37 m² aan woonruimte biedt.

Luxe interieur en multifunctionele ruimtes

Uiteraard ademt het interieur van de camper luxe en comfort uit. Voorzien van een keuken, slaapkamer, woonkamer en badkamer, biedt het alle gemakken van een modern huis. De cockpit dient dubbel doel; naast besturen van de auto kun je deze ook gebruiken als een werkplek.

Duurzaam en onafhankelijk

De camper staat ook symbool voor duurzaamheid en zelfvoorzienend leven. Uitgerust met zonnepanelen op het dak kan het voertuig meer dan 25 kWh aan energie genereren. Het ‘Atmospheric Water Generator’ systeem is een bijzondere toevoeging, die zet het vocht uit de lucht om in drinkwater.

Met de integratie van Starlink-internet is de camper ook een paradijs voor digitale nomaden. De geavanceerde rijhulpsystemen zorgen voor een veilige reiservaring, terwijl de uitgebreide off-grid mogelijkheden een nieuwe dimensie van vrijheid toevoegen.

Visie op de toekomst

AC Future eigenaar Arthur Qin zegt dat het eTH een “visie op de toekomst” is. “Onze samenwerking met Pininfarina aan het Electric Transformer House gaat niet alleen over het ontwerpen van een leefruimte, maar over het opnieuw vormgeven van de manier waarop mensen off-grid leven ervaren.”

Paolo Trevisan, Vice President Design bij Pininfarina of America, voegt er het volgende aan toe: “Wij geloven in het creëren van nieuwe ervaringen met onze kenmerkende multidisciplinaire aanpak. In dit geval is het onze taak om twee verschillende momenten met hun respectieve specialiteiten, zoals wonen en mobiliteit, naadloos te integreren om een unieke ervaring te creëren.”

We hoeven er overigens niet op te rekenen dat er sprake zal zijn van een daadwerkelijke productie van deze elektrische camper. Een dergelijk concept moeten we meer beschouwen als een ‘visitekaartje’ waarin beide bedrijven laten zien welke mogelijkheden ze in huis hebben.

Like dit artikel
Tweet dit artikel