Elektrische stoelverwarmer: een must-have in de koudere seizoenen

Ignik Backside Heated Seat Pad

Elektrische stoelverwarmer: een must-have in de koudere seizoenen

Tijdens de koude maanden van het jaar is het minder comfortabel om er met een camper of caravan op uit te trekken. Het merk Ignik komt nu met een product om het comfort wat te verhogen: een elektrische stoelverwarmer.

Met de draagbare stoelverwarmer van Ignik is buiten in de kou zitten verleden tijd. Ignik heeft een simpele elektrische stoelverwarmer verwarmer bedacht, waarmee het buiten zitten in de koudere seizoenen een stuk comfortabeler is.

De Backside Heated Seat Pad maakt van elke stoel een verwarmde stoel

De verwarmde stoel kennen we natuurlijk al uit onze auto’s. Maar nu komt Ignik met een pad, die van elke stoel een verwarmde stoel maakt. Het is een soort kussen dat je over je stoel legt, met een elektrisch verwarmingselement erin. De warmte is afkomstig van een accu, of via een adapter van het lichtnet. Je kunt de Seat Pad zelf aanpassen, en gemakkelijk meenemen.

Ignik heeft een weerbestendige, bluesign®-gecertificeerde stoelverwarming gemaakt, van 100% gerecyclede stof en premium geslotencel schuim. Dankzij een nieuw ontworpen slimme controller gaat de stoelverwarmer extra zuinig om met energie. Daardoor gaat de accu langer mee.

Op USB-C lader en powerbanks

De Backside is compatibel met USB C-powerbanks, USB-C-laders van voldoende vermogen en andere 12V-accu’s. Dat is handig, want een powerbank voor je laptop of tablet heb je waarschijnlijk wel bij de hand. Je kunt de pad dus overal opladen en voorverwarmen. De Backside Heated Seat Pad biedt warmte voor de zitting en de rug van één persoon, of twee personen als je de pad horizontaal legt.

Ignik heeft de pad speciaal ontworpen voor de kampeerder die ook in de koudere herfst- en wintermaanden nog tijd buiten wil doorbrengen. Daarbij is rekening gehouden met de modernste technieken. Zo heeft de handheld controller een geïntegreerd OLED-display, waarmee je eenvoudig het warmteniveau aanpast. Het bedieningspaneel werkt op dezelfde manier als een huisthermostaat.

Wat kost de Backside Heated Seat Pad?

De Backside Heated Seat Pad en Backside Heated Pad XL zijn nu verkrijgbaar bij Ignik en bij de betere kampeerwinkels. De standaarduitvoering kost 79 dollar, de XL-uitvoering kost 99 dollar. Of het product ook in Europa te koop zal zijn is nu nog niet bekend. Duidelijk is wel dat er ook hier voldoende belangstelling voor zal zijn, zeker nu de energieprijzen flink zijn gestegen en het verwarmen van de voortent een stuk kostbaarder is geworden. Ignik heeft overigens ook verwarmde binnenslaapzakken volgens hetzelfde principe.

Like dit artikel
Tweet dit artikel