Elektrochromatisch voorraam voor de Travelino

Knaus Travelino Skyview

Knaus Travelino Skyview: met elektrochromatisch voorraam

Het is nog maar een concept, maar razend interessant. De Knaus Travelino is op zich al helemaal high-tech met het lichtgewicht FibreFrame, het dynamische PowerAxle chassis en de via ultrasoon techniek met elkaar verbonden meubels, maar het nieuwe voorraam doet er nog een schepje bovenop.

Op de CMT in Stuttgart laat Knaus in de vorm van de Travelino Skyview een concept zien dat niet voor de Travelino, maar ook voor andere kampeermiddelen een interessante optie kan zijn.

In deze Travelino heeft Knaus namelijk een elektrochromatisch voorraam geplaatst. Bij zo’n raam kun je de mate van doorschijnendheid instellen. De vloeibare kristallen van dit raam zijn op verschillende manieren instelbaar. Je kunt lekker op bed liggen en in alle privacy van het uitzicht genieten, of het raam helemaal verduisteren, of het zo instellen dat het alleen maar de zonnewarmte weert. Je kunt de doorschijnendheid traploos instellen dus de mogelijkheden van zo’n raam zijn echt eindeloos.

Het is niet alleen maar te gebruiken in de Travelino, het kan in iedere caravan of camper worden ingebouwd. Tot nu toe dus alleen als concept in de vorm van de Knaus Travelino Skyview, maar het zal naar ons idee niet lang duren voordat zo’n raam daadwerkelijk verkrijgbaar zal zijn. De mogelijkheden van zo’n raam zijn zonder meer interessant, dat staat buiten kijf.

Like dit artikel
Tweet dit artikel