Ello Box is handig alternatief voor klassieke kookkist

Ello Box

Ello Box is handig alternatief voor klassieke kookkist

In de begintijd van het kamperen hadden veel kampeerders zelf een kookkisten getimmerd. Dit waren houten kisten met opbergruimte voor alle keukenspulletjes die je als werkblad en kooktafel kon gebruiken.

Dergelijke kisten zien we de laatste jaren steeds meer terugkomen. Vorig jaar schreven we al over de keukenboxen van het Oostenrijkse Go Outside. Maar ook Ello Camping uit het Duitse Wesel heeft campingboxen en diverse andere kampeermodules.

Ello Box

De Ello Box van Ello Camping is een complete campingbox die kan helemaal naar wens worden samengesteld. Ze kunnen op maat worden gemaakt vanaf de kleinste auto tot een grote stationwagen, MPV of SUV. In tegenstelling tot de klassieke kookkist kun je de Ello Box in de kofferbak van de auto laten staan en daar je maaltje koken. De Ello Box wordt in principe uitgevoerd met een compressorkoeler en stromend water. Ze zijn ook voorzien van een elektriciteitsvoorziening met eigen accu, zodat je er een paar dagen zelfstandig mee kunt kamperen. De Ello Box wordt gewoon in de kofferbak geplaatst en in een paar eenvoudige stappen vastgezet. En als je weer thuiskomt, kun je hem weer makkelijk verwijderen en in de schuur, garage, zolder of kelder opbergen.

https://youtu.be/aEd-JBfFzFY

Individuele oplossingen met Ello Modulesysteem

Maar Ello Camping heeft nog meer mogelijkheden. Er is ook een modulair systeem dat individueel aan het voertuig worden aangepast. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en de gekozen uitrustingsvariant worden de betreffende modules geselecteerd en met elkaar verbonden. Op deze manier wordt de ruimte in de kofferbak of laadruimte optimaal benut. Er is een kookmodule, elektromodule, watermodule, opbergmodule, koelmodule en bedmodule. Zo zijn er heel veel individuele oplossingen mogelijk. In een grotere auto of bestelwagen kan dus ook een tweepersoons bed worden geplaatst.

Ook voor bestelwagens

Zo heeft Ello Camping diverse oplossingen, zowel een eenvoudige, ultracompacte oplossing voor mensen met een kleine auto als een meer uitgebreide mogelijkheid voor hen die met bestelbus willen gaan kamperen. Op die manier heb je kun je met een bestelbus op [ad gaan zonder daar meteen een ingrijpende en dure ombouw voor nodig is. Met de kampeermodule voor buscampers beschik je over een tweepits kooktoestel, een compressorkoeler, elektriciteit en stromend water. Met deze universele oplossing kun je nagenoeg iedere bestelwagen ombouwen tot camper. Maar je kunt je ook beperken tot alleen het kookgedeelte en een andere oplossing voor het slapen bedenken. Dat kan een luchtbed of slaapmat op de bodem van de bestelbus zijn, of een zelfgebouwde slaapplaats, of een losse tent of misschien wel een bustent. Zo heb je allerlei opties om zelf je eigen vrijetijds- of kampeerbusje samen te stellen.

https://youtu.be/6QOAmB2I0FM

Like dit artikel
Tweet dit artikel