Endeavor Stake: een nieuwe, veelzijdige tentharing van geanodiseerd aluminium

Endeavor Stake tentharing

Endeavor Stake: een nieuwe, veelzijdige tentharing van geanodiseerd aluminium

Ook eenvoudige zaken als tentharingen zijn tegenwoordig aan een soort van evolutie onderhevig. De nieuwe Endeavor Stake, die in de Verenigde Staten is ontwikkeld, zorgt misschien wel zelfs voor een revolutie op dit gebied.

Tentharingen zijn immers amper veranderd, de afgelopen decennia. Het Amerikaanse bedrijfje Endeavor Hardware besloot om daar verandering in te brengen en ontwikkelde een nieuwe, multifunctionele tentharing.

Hoogwaardig aluminium

De Endeavor Stake, zoals hij wordt genoemd, is vervaardigd van zogenaamd ‘aircraft-grade’ 6061-T6 aluminium. Deze aluminiumsoort heeft uitstekende mechanische eigenschappen. De Endeavor Stake is daardoor heel robuust maar weegt met een lengte van 24 centimeter slechts 2,7 gram.

Veelzijdig

Je kunt de haring door middel van de nok net onder de kop gebruiken met de conventionele scheerlijnen maar hij heeft ook een eigen klem. Daarmee kun je als je wilt ook scheerlijnen zonder spannertje kunt gebruiken. Ook heeft de Endeavor Stake twee gaten van zes mm om bijvoorbeeld een kleine karabijnhaak aan vast te kunnen klikken. Door de robuuste kop en scherpe punt kun je hem ook in hardere, rotsige grondsoorten gebruiken. De lengte van 24 centimeter zorgt voor een prima hechting (behalve in hele zachter grondsoorten en zand).

Kleuren

Een ander aspect van de Endeavor Stake is het feit dat je hem ook in verschillende kleuren kunt krijgen. De geanodiseerde aluminium tentharing is verkrijgbaar in rood, oranje, geel, groen, blauw en violet.

Kickstarter

Zoals bij zoveel innovatieve producten is er voor de financiering van dit nieuwe product een financieringscampagne op crowdfundingplatform Kickstarter gestart. De Endeavor Stake komt alleen in productie als op 31 juli het financieringsdoel is bereikt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel