ENO-hangmatten en stoelen voor een ontspannen kampeervakantie

ENO stoelen

ENO-hangmatten en stoelen voor een ontspannen kampeervakantie

Hangmatten en compacte, klein in te pakken stoeltjes worden steeds populairder onder kampeerders. Een van de toonaangevende Amerikaanse merken op dit gebied is het Eagles Nest Outfitters, ook wel ENO genoemd.

Het Amerikaanse merk gaat zich ook steeds meer op de Europese markt richten. Het produceert hangmatten, kampeerstoelen en diverse accessoires en toebehoren waarmee je heerlijk tot rust komt. Daarnaast zijn de producten van ENO ook heel functioneel en praktisch.

Eagles Nest Outfitters

ENO is de afkorting van Eagles Nest Outfitters, een bedrijf dat in de zomer van 1999 werd opgericht in de Amerikaanse staat Florida. Toentertijd richtte het merk zich uitsluitend op de productie en verkoop van hangmatten. De beoogde doelgroep was mensen met buscampers, ofwel camperaars en andere kampeerders die over het algemeen weinig ruimte hebben voor grote kampeerstoelen en dergelijke. Aanvankelijk richtte het merk zich voornamelijk op de Noord-Amerikaanse markt. De producten van ENO worden nu ook steeds meer in Europa aangeboden, waarbij de firma Robijns de distributie voor de Nederlandse markt verzorgt.

Gevarieerd assortiment

Door de jaren heen ontwikkelde en introduceerde ENO nieuwe hangmatten en anno 2022 bestaat het aanbod uit tal van hangmatten, bugnets, tarps en compacte kampeerstoelen. De populairste hangmatten van ENO zijn de ‘Singlenest’ en ‘Underbelly’ hangmatten — deze zijn in trek bij zowel kampeerders als hikers. Hiernaast heeft ENO ook hangmatten voor koppels (de Doublenet) en diverse accessoires, zoals bugnets, tarps, speciale quilts in de vorm van een hangmat en dekens.

Kampeerstoelen

Sinds enkele jaren biedt ENO ook kampeerstoelen aan. Dit zijn niet de grote, logge stoelen die de meeste kampeerders gewend zijn, maar juist lichtgewicht en compact in te pakken. Deze ‘Lounger Chairs’ zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de lagere SL-modellen en de hogere, comfortabelere maar zwaardere DL-stoelen. Beide uitvoeringen zijn eenvoudig in elkaar te zetten met een stokkensysteem en zeer compact in te pakken.

Informatie

De hangmatten en stoelen van ENO zijn verkrijgbaar op de website van het merk en bij diverse (online) buitensport- en kampeerspecialisten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel