Enorme stijging bezoekersaantallen Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Enorme stijging bezoekersaantallen Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Dat kamperen onder de Nederlanders steeds populairder aan het worden is, dat wisten natuurlijk al een tijdje. Maar bijna niemand had kunnen vermoeden dat de Kampeer & Caravan Jaarbeurs van dit jaar maar liefst 33,6% meer bezoekers dan de voorgaande editie zou trekken.

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2019 trok namelijk bijna 50.000 bezoekers. Hiermee was deze editie de meest succesvolle van de laatste tien jaar.

“Kamperen populairder dan ooit”

Judith Röling, beursmanager van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, vertelt dat de beurs 48.276 trok. “Kamperen is populairder dan ooit en dat zien we ook terug in het aantal bezoekers”, aldus Judith Röling, beursmanager van het grootste kampeerevent van Nederland.

Veel primeurs

De vele bezoekers van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs hadden op de beursvloer genoeg te zien en te beleven. Zo waren er op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs waren tientallen primeurs te zien. Niet alleen op het gebied van caravans en campers waar de bezoekers bijna alle nieuwe 2020-modellen kon zien, maar er was ook heel veel nieuws op het gebied van vouwwagens, tenten en andere kampeerartikelen.

Veel te doen

Maar de Kampeer & Caravan Jaarbeurs staat ook bekend als een beurs waar veel te doen is. Zoals vanouds waren er tijdens het evenement vele prijsvragen, presentaties en workshops. Daarnaast waren er tijdens het grootste kampeerevent van Nederland veel workshops en presentaties, onder meer voor beginnende camperaars.

Steeds meer campers

Er was vooral veel aandacht voor die beginnende camperaars. Dat zijn er nogal wat want het aantal campers is de afgelopen jaren flink gegroeid en die groei zet onverminderd door. Uit de cijfers van de brancheorganisatie KCI (Kampeer & Caravan Industrie) blijkt dat het aantal campers in Nederland de afgelopen tien jaar is verdubbeld. Er zijn in Nederland nu zo’n 130.000 campers geregistreerd. Leo Diepemaat, voorzitter van de brancheorganisatie, weet te melden dat het ook goed gaat met de verkoop van nieuwe caravans. Omdat in de maand september er bijvoorbeeld vijftien procent meer caravans zijn verkocht dan in diezelfde maand vorig jaar, steeg het totale aantal kampeermiddelen naar een nieuw Nederlands record: 555.789 caravans en campers.

Twee op de drie Nederlanders heeft wel eens gekampeerd

Dat Nederland een echt kampeerland is, wordt bevestigd door een onderzoek van de ANWB. Hieruit blijkt dat ruim 66 procent van de Nederlanders wel eens gekampeerd heeft. Volgens de ANWB telt ons land op dit moment 3,5 miljoen actieve kampeerders telt.

Foto: © Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Like dit artikel
Tweet dit artikel