Enschede in actie tegen geparkeerde aanhangers en caravans

kampeerzaken.nlVandaag start de politie in Enschede samen met de gemeente een actie tegen het langdurig parkeren van aanhangers, caravans en dergelijke in het Enschedeese stadsdeel Oost. Stadsdeelwethouder Jelmer van der Zee zal bij deze actie aanwezig zijn en samen met de politie stickers plakken op de aanhangers. Ook de milieupolitie is bij de actie betrokken.
 Veel bewoners in de wijken in stadsdeel Oost ergeren zich aan aanhangers, vouwwagens, caravans en dergelijke. Ze geven geen fraai aanzicht in de buurt. Bovendien is er op veel plekken maar een beperkt aantal parkeerplaatsen; die zijn dus zeker niet bestemd voor aanhangwagens en caravans.
Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Enschede is het verboden om een aanhangwagen, caravan of ander dergelijk voertuig langer dan drie achtereenvolgende dagen op de weg te laten staan. Zowel de politie als de milieupolitie spelen een rol bij de handhaving. Voor zover er sprake is van parkeeroverlast zal de politie optreden, voor zover er sprake is van wrakken of ontsierende lading treedt de milieupolitie op.
Eigenaren van aanhangers hebben drie dagen voor de actie een brief van de politie gekregen met het verzoek de aanhangers weg te halen. Indien de aanhangwagen, caravan en dergelijke woensdag nog wordt aangetroffen, staat deze dus meer dan drie dagen in de openbare ruimte. In zo’n geval zal de politie een boete van € 50,00 uitschrijven en de aanhanger stickeren. Op deze sticker staat aangegeven dat de aanhanger binnen 14 dagen verwijderd moet zijn anders wordt deze weggesleept. De sleep- en stallingkosten zijn dan voor de eigenaar.
Deze actie is de start van een strengere handhaving, om het langdurig parkeren van aanhangers, caravans en dergelijke tegen te gaan.
UPDATE 27 maart: inmiddels blijkt dat door de publiciteit rondom deze actie al veel mensen eieren voor hun geld hebben gekozen en hun aanhanger op voorhand hebben verwijderd. De ambtenaren troffen maar een handvol fout geparkeerde aanhangers in de wijk aan.

Like dit artikel
Tweet dit artikel