Eriba Car: buscamper op VW Crafter

Eriba Car buscamper op VW Crafter

Eriba Car: buscamper op VW Crafter

De camperwereld mag een nieuwe camper verwelkomen, die wel eens tot een icoon uit zal kunnen groeien: de Eriba Car 600. Inderdaad, het caravanmerk Eriba gaat nu ook campers bouwen. Het kon natuurlijk ook niet uitblijven dat ook een merk als Eriba deze groeimarkt aan zal willen boren.

De Eriba Car kenmerkt zich door een fris ontwerp, voortbordurend op de rijke historie van Eriba, en is gebouwd op een solide basis: de Volkswagen Crafter. Hoewel de indeling van de Eriba Car 600 conventioneel te noemen is, heeft men er wel originele exterieurkleuren en woonwerelden voor bedacht.

Eerbetoon aan nostalgische Touring-serie

Eriba heeft haar erfgoed nieuw leven ingeblazen door de Eriba Car 600 een eerbetoon te maken aan de nostalgische Eriba Touring serie uit de jaren ’60. Natuurlijk wel met een modern jasje, want de Eriba Car herbergt net als de nieuwste versie van de Touring gewoon de modernste technieken. Maar het tweekleurige exterieur is een visuele knipoog naar deze klassiekers, waarbij kopers kunnen kiezen uit smaakvolle kleurencombinaties zoals Ocean Intense, Rouge Cerise en Gris Indium métallisé.

Interieur en comfort

Binnenin de Eriba Car 600 zien we dat men ook een aardig vleugje nostalgie heeft toegevoegd. Het interieur, samengesteld uit een harmonieuze combinatie van kleurrijke stoffen en hoogwaardige materialen, creëert daardoor een karakteristieke maar ook heel uitnodigende ambiance. De zitruimte is ronduit gezellig. Het dwarsbankje, uitbreidbare tafel en de draaibare voorstoelen bieden plaats aan vier personen. Overnachten kan in het dwarsbed van 200 x 136 cm, dat wordt ondersteund door schotelveren voor extra slaapcomfort.

De keuken is zoals we gewend zijn van de merken uit de Erwin Hymer Group een toonbeeld van efficiëntie en stijl. Handig zijn de 90-liter koelkast, die zowel van binnen als buiten toegankelijk is, en een uitklapbaar extra werkblad. De compacte badkamer, hoewel bescheiden in afmetingen, biedt alle nodige voorzieningen zonder in te boeten aan bewegingsvrijheid. Wel is te merken dat de VW Crafter wat smaller is dan bijvoorbeeld de Fiat Ducato. De badkamer en dwarsbank nemen daardoor een relatief groot deel van de loopruimte in beslag. Opvallend is dat Eriba voor open bovenkastjes heeft gekozen. Dat ziet er weliswaar heel leuk uit, maar praktisch is anders. Er zou tijdens het rijden immers wel eens iets uit kunnen vallen.

First Edition met extra’s

De Volkswagen Crafter, die de basis vormt voor de Eriba Car 600, wordt aangedreven door een 177 pk dieselmotor die is gekoppeld aan een 8-traps automatische transmissie. Adaptieve cruise control en een achteruitrijcamera zorgen voor een stressvrije rijervaring, zelfs over lange afstanden. Met een lengte van 599 cm en een breedte van 207 cm (exclusief buitenspiegels) heeft deze camper nog een heel aardige wendbaarheid. De ‘First Edition’ versie, geprijsd vanaf € 107.190,- omvat extra’s zoals lichtmetalen velgen, een achteruitrijcamera, verwarmde voorstoelen en een gasverwarming. De mogelijkheid om verschillende systemen, zoals de verwarming en verlichting, via een app te bedienen, voegt een laag van gemak en moderne technologie toe.

Maart 2024 bij de dealers

De Eriba Car 600 zal vanaf maart 2024 bij geselecteerde dealers verkrijgbaar zijn. Dit nieuwe model van Eriba belichaamt een perfecte balans tussen nostalgie en een moderne levensstijl, waarbij comfort, functionaliteit en design naadloos samenkomen. De Eriba Car 600 zal daarom ongetwijfeld de nodige harten veroveren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel