Nova S is Eriba’s nieuwste vlaggeschip

Eriba Nova S 2016

Eriba vernieuwt Nova S serie

BAD WALDSEE – De Nova is sinds jaar en dag het vlaggenschip onder de caravans van Eriba. Een model dat een reputatie heeft opgebouwd als het gaat om design en innovatie.

Om de Nova serie die vooruitstrevende positie te doen behouden wordt de modellen uit deze serie zeer regelmatig door Eriba vernieuwd. Dit keer is het de beurt voor een verjongingskuur van de Nova S. De eerste generatie van de Eriba Nova S was direct na de marktintroductie in 2007 een unicum in het topsegment caravans. Nu, bijna 10 jaar later, moet de nieuwe Nova S wederom een mijlpaal in dit segment vormen.

Het eerste dat opvalt aan de Eriba Nova S is het moderne, chique uiterlijk. Het nieuwe design mag er wezen, de wagen zit er van voor tot achter meer dan goed uit. Dat geldt ook voor het interieur dat wordt gedomineerd door een uiterst hoogwaardige afwerking en eersteklas materialen. Als het avond is geworden, wordt dat nog eens versterkt door het geavanceerde verlichtingsconcept. De wintervaste opbouw maakt de nieuwe Nova S geschikt om comfortabel te kunnen kamperen in alle jaargetijden.

De vernieuwde look & feel zien we vooral terug in het nieuwe exterieur. Geheel conform de laatste ontwikkelingen heeft dit een zogenaamd automotive design. Dat zien we vooral aan de achterzijde, met uiterst modern vormgegeven, multifunctionele verlichtingsunits, de mooi gevormde openingen voor de uitdraaisteunen, de fraaie handgreep en de manier waarop het logo is verwerkt. Geheel passend bij dit prijssegment is de Nova S voorzien van lichtmetalen velgen.

Eriba Nova S caravanHet interieur doet niet onder voor het exterieur. Dankzij de breedte van maximaal 2,50 meter is er meer ruimte en bewegingsvrijheid beschikbaar. Qua stijl doet het interieur direct denken aan een uiterst luxueuze hotelkamer. Prachtige materialen en donker hout worden smaakvol gecombineerd en zijn hoogwaardig afgewerkt. Er zijn verschillende stofferingen beschikbaar, uiteraard ook met leer. Ook is er een  ecotech stoffering van kunstleer, die sterk temperatuur regulerend is en ook uitstekend geschikt is voor kinderen en huisdieren. Het gehele interieur is duidelijk afgestemd op een zo comfortabel mogelijk verblijf.

Ook in de Nova S zien we het „raum+system“  van Eriba, dat in 2014 werd beloond met een European Innovation. Uiteraard heeft de Nova S ook PUAL-Isolation,  een geïsoleerde,  51 mm dikke bodem, dubbel glas, een geïsoleerde gaskast en optionele vloeistofverwarming alsmede een vorstbestendig drinkwatersysteem.

Vooralsnog zal Eriba de nieuwe Nova S in 3 verschillende indelingen bouwen. Deze zullen medio mei bij de dealers in de showroom staan. De Nova S 545 heeft een enkel e as, de Nova S 620 en Nova S 690 zijn tandemassers. De laatste indeling is alleen in de Nova S serie beschikbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel