Eriba Nova is KCK Caravan van het Jaar 2015

Eriba Nova caravan

Eriba Nova: Caravan van het Jaar 2015

LEEUWARDEN – Een vakjury, bestaande uit redactieleden van de KCK en andere kampeermagazines, heeft de Eriba Nova uitgeroepen tot “KCK Caravan van het Jaar 2015”.

Dit werd vanochtend bekend gemaakt op de Caravana in Leeuwarden. Deze totaal vernieuwde Nova zit boordevol innovatie, wat de jury op waarde wist te schatten en daarmee ook postuum Erwin Hymer, de grondlegger van het Eriba/Hymer concern, postuum beloont voor de in de Nova verwerkte innovaties.

Het design is modern, de ruimte binnen is dankzij het “Raum+ systeem” onovertroffen, het comfort staat op een zeer hoog niveau. De hoogste veiligheidseisen zijn bij de Nova standaard, het PUAL opbouwsysteem zorgt met zijn hoge isolatiewaarde voor een prima wintervastheid en extra stevigheid. De vloer is niet alleen voorzien van 50 mm styrofoam isolatie, maar aan de onderzijde ook nog eens afgedekt met polyester.

De volledig vernieuwde Nova is er als GL en SL. In beide uitvoeringen heeft de koper keuze uit maar liefst 10 verschillende indelingen. De verschillende modellen staan allemaal op een ALKO chassis en variëren in lengte van 5.22 tot 6.52 meter en in breedte van 2.30 tot 2.40 meter. De stahoogte bedraagt 1.98 meter. De Nova heeft minimaal vier slaapplaatsen, de bedden zijn 2 meter in de lengte. Onder de bedden een erg royaal en praktisch serviceluik. Voor zowel de Nova GL als de SL geldt dat ze boordevol innovaties zitten. De watertank is bijvoorbeeld onder de vloer geplaatst. In campers vrij normaal, in de caravanwereld nog heel bijzonder. Je bespaart er ruimte mee en de tank is daarbij ook nog vorstvrij geïsoleerd. De waterslangen en elektrische kabels zijn weggewerkt in aluminium profielen langs de wanden zodat ze nergens meer in de weg zitten. Niet alleen de kachel, ook de boiler is weggewerkt onder in de kledingkast.

Like dit artikel
Tweet dit artikel