Eriba Touring serie met jubileummodellen én nieuwe indeling

Eriba Touring Edition 60

Nieuwe indeling in de Eriba Touring serie

DÜSSELDORF – Het is een waar feestjaar bij Hymer. Het bedrijf produceert voor het eerst meer dan 10.000 recreatievoertuigen binnen één jaar en boekte afgelopen jaar een omzetstijging van zo’n 35%.

Maar het is natuurlijk ook het jubileumjaar van de Eriba Touring Troll. Het is dit jaar immers 60 jaar geleden dat Erwin Hymer de allereerste Eriba Troll bouwde.

Daarom zijn er op de Caravan Salon in Düsseldorf, die alleen dit weekend nog geopend is, een aantal jubileummodellen van de Eriba Touring te zien. Maar we kunnen ze binnenkort ook bij de dealers zien. Vanaf september kunnen we bij de Eriba dealers namelijk ook de ’60 edition’ modellen van de Touring bewonderen. Deze speciale uitvoering is verkrijgbaar in de volgende indelingen: Familia 310, Triton 430, Troll 530 en Troll 542.

Het exterieur is uitgevoerd in de kleurencombinatie van ‘Cristal Silver’ en ‘Cararra Wit’ terwijl Hymer voor het interieur heeft gekozen voor moderne, frisse kleuren. De meubels zijn uitgevoerd in een licht eiken houtdecor met een naar keuze donkerbruine Janeiro of beige Cusco stoffering. Ook zijn de jubileumodellen voorzien van lichtmetalen velgen.

Eriba Touring Edition 60Verder introduceert Hymer ook een nieuwe indeling in de Eriba Touring serie. Het betreft de Troll 535. Deze nieuwe indeling is afgeleid van de even grote Troll 530. De Troll 535 heeft een grote compressorkoelkast aan de linkerzijde. De linnenkast is daardoor iets kleiner geworden. Daarentegen is er in het keukenblok, waar nu geen koelkast meer is ingebouwd, aanzienlijk meer bergruimte voorhanden.

De compressorkoelkast heeft een inhoud van 90 liter. Hij wordt aangedreven door een losse compressor, welke zijn energie krijgt van de boordaccu. Hymer voorziet de Troll 535 namelijk van een Autarkiepakket. Uiteraard wordt de boordaccu tijdens de rit door de trekkende auto opgeladen. Bij het Autarkiepakket hoort ook een verswatertank met een inhoud van 30 liter.

Like dit artikel
Tweet dit artikel