Erwin Hymer Group en merkdealers investeren samen in opleiding werkplaatsen

Erwin Hymer Group en merkdealers opleiding certificering werkplaatsen

Erwin Hymer Group en merkdealers investeren samen in opleiding werkplaatsen

De hedendaagse campers en caravans bevatten een enorme hoeveelheid techniek. Naast een flink aantal elektronische apparaten en toepassingen zijn ze ook voorzien van steeds meer luxe details.

Ook het materiaalgebruik en het productieproces wordt continu geïnnoveerd. Dat vraagt nogal wat van de mensen die deze voertuigen moeten onderhouden en repareren. Er is bij de dealerbedrijven steeds meer specialistische kennis vereist.

Veel dealers hebben al een BOVAG- en/of Focwa-certificering. Maar de vereiste kennis wordt steeds specifieker. Daarom heeft de Erwin Hymer Group besloten om haar dealernetwerk intensief op te leiden. Dealers die hier aan meewerken krijgen de “Erwin Hymer Group werkplaatscertificering” toegekend. Deze certificering is een kwaliteitskenmerk waarbij de merkdealers op vele technische, persoonlijke en uitrustingsaspecten worden opgeleid én getoetst. De opleiding en certificering is bedoeld als aanvulling op de reeds aanwezige BOVAG-certificering.

Op die manier weten de bezitters van een door de Erwin Hymer Group geproduceerd recreatievoertuig dat het onderhoud en reparatie aan een camper of caravan op de best mogelijke manier wordt uitgevoerd. Op dit moment zijn er al ruim veertig dealers die het certificaat hebben ontvangen. Het aantal gecertificeerde dealers zal ongetwijfeld nog flink groeien.

Like dit artikel
Tweet dit artikel