Erwin Hymer Group gaat 3DOG camping overnemen

3DOG tenttrailer en daktent

Tenttrailers en daktenten van 3DOG, straks onderdeel van de Erwin Hymer Group

BAD WALDSEE – De Erwin Hymer Group, die we tot de grootste fabrikanten van vrijetijdsvoertuigen mogen rekenen, blijft groeien.  Het concern heeft vorige week een intentieverklaring ondertekend voor de overname van 3DOG camping uit Hamburg.

Deze Hamburgse fabrikant, opgericht door Julian Nocke, maakt sinds 2005 daktenten en stoere outdoor tenttrailers. Naar verwachting wordt 3DOG camping in het vierde kwartaal van dit jaar definitief in de Hymer Groep geïntegreerd.

3DOG camping GmbH & Co. KG heeft sinds de oprichting in 2005 een behoorlijke reputatie als producent van hoogwaardige tenttrailers en daktenten, en wist door de aansprekende producten en een flink marketingbudget regelmatig in de publiciteit te komen. Onlangs ontvangen wij al signalen dat 3DOG last van groeistuipen zou hebben, het was ook niet aanwezig op de Caravan Salon in Düsseldorf. Mogelijk is dat ook de reden dat het bedrijf van oprichter Julian Nocke door Hymer wordt overgenomen.

Julian Nocke van 3DOG camping: „We hebben ons in de afgelopen jaren, ondanks de beperkte mogelijkheden die een kleine firma nou eenmaal heeft, als betrouwbare fabrikant van hoogwaardige producten geëtaleerd“, zegt 3DOG camping Bedrijfsleider Julian Nocke. „Door de integratie in de Hymer groep wordt nu een basis geschapen het zorgvuldig opgebouwde imago langdurig gestand te doen.“

De Erwin Hymer Group is Europa’s grootste fabrikant van campers en caravans, het concern heeft een jaaromzet van meer dan 1,2 miljard euro. De ongeveer 4000 werknemers van de aangesloten onderneming produceren jaarlijks samen meer dan 35.000 vrijetijdsvoertuigen. Tot de Erwin Hymer Group behoren de merken Carado, Dethleffs, Bürstner, Eriba, Hymer, Niesmann+Bischoff, Laika, LMC en Sunlight. Ook Europa’s grootste camperverhuurder McRent, onderstellenspecialist Goldschmitt alsmede accessoirespecialist Movera behoren tot de Erwin Hymer Group.

Andreas Lobejäger, Voorzitter van de Raad van commissarissen van de Erwin Hymer Group, zegt: „We verheugen ons er op, de intentieverklaring om te zetten en 3DOG camping bij de ontwikkeling, fabricage en verkoop van hun producten te ondersteunen. De integratie van 3DOG camping in onze groep betekent voor ons een prima uitbreiding van onze productportfolio en brengt ons dichter bij het doel een voorbeeldpartner te zijn voor mobiel recreatief reizen.“

Like dit artikel
Tweet dit artikel