Erwin Hymer Group investeert in volgende uitbreiding

Erwin Hymer Group investeert 30 miljoen in uitbreiding

Erwin Hymer Group investeert in volgende uitbreiding

Recessie of niet, de kampeerbranche maakt nog steeds een significante groei door. Uiteraard proberen de fabrikanten aan de groeiende vraag te voldoen. De Erwin Hymer Group, een vooraanstaande speler op het gebied van mobiele vrijetijdsvoertuigen, kondigt in verband daarmee een aanzienlijke investering aan.

De investering ter hoogte van maar liefst 30 miljoen euro is bedoeld voor een aanzienlijke uitbreiding van de hoofdvestiging in het Duitse Bad Waldsee. Deze investering onderstreept het vertrouwen dat de Erwin Hymer Group heeft in het toekomstige groeipotentieel.

Uitbreiding productielijnen

Het project omvat een uitbreiding van de productielijnen en de implementatie van geavanceerde technologieën. Dit moet niet alleen de capaciteit en efficiëntie van de productieprocessen verhogen, maar ook de kwaliteit van de eindproducten verbeteren. Hoewel de specifieke details van de technologieën die worden geïntroduceerd niet volledig zijn onthuld, is het duidelijk dat deze stap bedoeld is om de Erwin Hymer Group aan de voorhoede van de industrie te houden.

De genoemde uitbreiding omvat de aankoop van een terrein van 21.000 m² en een optie tot koop van nog eens 12.000 m². De uitbreiding, gepland op de locaties Teichäcker en Wasserstall in het industriegebied Nord, zal de productie van sandwichpanelen door Hymer en een nieuw logistiek centrum van EHG Services GmbH omvatten. De bouw van de nieuwe productiehal van Hymer GmbH & Co. KG, met een oppervlakte van meer dan 8.000 m², zal beginnen in het eerste kwartaal van 2024 en naar verwachting in het tweede kwartaal van 2025 worden voltooid. Deze ontwikkeling is bedoeld om de transportroutes te verkorten en de kosten voor gebouwonderhoud, onderhoud en energievoorziening te verlagen. De nieuwe logistieke locatie van EHG Services GmbH wordt gebouwd op een terrein van 21.000 m² met een grondoppervlak van meer dan 8.000 m², nabij het Erwin Hymer Museum.

Erwin Hymer Group

De Erwin Hymer Group (EHG), bekend om haar brede scala aan recreatievoertuigen, van caravans tot campers. Tot deze groep behoren de merken Buccaneer, Bürstner, Carado, Crosscamp, Compass, Dethleffs, Elddis, Eriba, Etrusco, Hymer, Laika, LMC, Niesmann+Bischoff, Sunlight en Xplore. Daarnaast heeft EHG ook de verhuurbedrijven Crossrent, McRent en Rent Easy, onderstelspecialist Goldschmitt, toebehorenleverancier Movera alsmede het toeristische internetportaal freeontour. De producten van de EHG zijn min of meer synoniem geworden met kwaliteit en innovatie.

Marktanalyse

Met de aangekondigde investering wil de EHG de traditie van voortdurende innovatie en verbetering voortzetten. Maar het feit dat de kampeer- en caravanindustrie de afgelopen jaren een opwaartse trend heeft laten zien is natuurlijk de voornaamste reden. Er is een toenemende vraag naar hoogwaardige en technologisch geavanceerde recreatievoertuigen. In deze context is de investering van de Erwin Hymer Group om aan deze groeiende vraag te voldoen niet meer dan een logische stap.

“Onze investering in de locatie Bad Waldsee is een duidelijke toezegging aan de regio en onze medewerkers”, zegt Alexander Leopold, CEO van de Erwin Hymer Group. “Dit zal onze concurrentiepositie versterken, de voorwaarden creëren voor duurzame groei en banen veiligstellen.”

Foto: Erwin Hymer Group

Like dit artikel
Tweet dit artikel