Erwin Hymer Group investeert in grote uitbreiding LMC fabriek

LMC Fabriek uitbreiding

Een artist impression van de nieuwe LMC fabriek

SASSENBERG – LMC, gevestigd in het Duitse Sassenberg en onderdeel van de Erwin Hymer Group, gaat investeren in een grootscheepse uitbreiding.

Met deze uitbreiding is een bedrag van 18 miljoen euro gemoeid. De bedoeling is dat in de fabriek van LMC straks een groot deel van alle caravans van de merken van de Erwin Hymer Group worden gebouwd.

De uitbreiding bedraagt, inclusief de bijbehorende kantoorruimte, ongeveer 17.500 m². Daarmee wordt de oppervlakte van de fabriek ongeveer verdubbeld. De productiecapaciteit van LMC, waar nu jaarlijks zo’n 7500 caravans van de band rollen, moet daardoor groeien tot maar liefst 13.500 caravans per jaar.

De eerste fase van de uitbreiding moet in het najaar zijn afgerond, en in januari moet de uitbreiding zo ver klaar zijn dat er al caravans kunnen worden geproduceerd. In augustus 2018 moet de uitbreiding helemaal gereed zijn. De uitbreiding zorgt in de regio Sassenberg uiteraard ook voor een uitbreiding van het aantal arbeidsplaatsen.

De toename van de productie van caravans bij LMC zal overigens samengaan met het (deels?) uitbesteden van de productie van de LMC campers bij één van de andere fabrieken van de Erwin Hymer Group.

Foto: © Spiekermann Architekten

Like dit artikel
Tweet dit artikel