Erwin Hymer Group opent nieuwe productielocatie in Canada

Erwin Hymer Group in Canada

Erwin Hymer Group opent nieuwe productielocatie in Canada

CAMBRIDGE (CAN) – De Erwin Hymer Group groeit snel. Niet alleen door overnames, het concern weet namelijk ook goed te profiteren van de wereldwijd snel groeiende markt.

Het bedrijf zag de verkopen in Noord-Amerika zo snel stijgen, dat het daar een jaar na de overname van het Canadese Roadtrek al een nieuwe productielocatie kan openen.

De nieuwe locatie, in het Canadese Cambridge, is de derde locatie van de Erwin Hymer Group North America. De Noord-Amerikaanse tak van de Erwin Hymer Group produceerde in seizoen 2016/2017 ongeveer 1900 recreatievoertuigen en behaalde een omzet van 150 miljoen dollar. Naast het Canadese merk Roadtrek zijn ook de Europese merken in trek. De in Noord-Amerika geïntroduceerde buscampers van de merken Hymer, Carado en Sunlight vonden gretig aftrek onder de Amerikanen en Canadezen. Het personeelsbestand is gegroeid van 260 naar 560 medewerkers. Omdat ongeveer 80% van de onderdelen van lokale leveranciers wordt betrokken, heeft de groei indirect nog positievere gevolgen voor de lokale arbeidsmarkt.

Erwin Hymer Group opent nieuwe productielocatie in CanadaDe Noord-Amerikaanse markt van recreatievoertuigen is een interessante, snel groeiende markt. In totaal werden er in het seizoen 2016/2017 maar liefst 430.000 recreatievoertuigen verkocht, dat is een stijging van 15% jaar vergeleken met het voorgaande jaar. De Erwin Hymer Group North America is in het zogenaamde “Class B Motorhomes (Camper Vans)” segment zelfs marktleider met een marktaandeel van meer dan 32%.

De strategie die de Erwin Hymer Group volgt, is het verbinden van de Duitse kwaliteit, Europees design en Noord-Amerikaanse technologie. De volgende stap die het bedrijf op deze manier wil zetten, is de introductie van de bekende Touring caravans. Er is in Noord-Amerika namelijk veel interesse in compacte, gestroomlijnde, lichtgewicht caravans. De Hymer Touring Travel, zoals de Eriba Touring daar heet, moet daar prima op aansluiten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel