Erwin Hymer Group ziet dit jaar af van verdere beursdeelname. Wat betekent dat?

Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht

Erwin Hymer Group ziet dit jaar af van verdere beursdeelname.

Het coronavirus heeft ons meer geraakt dan we van tevoren hadden gedacht. En nu we hier eindelijk een beetje aan gewend zijn, duurt heet veel langer dan we dachten voordat alles weer normaal is. Als het ooit weer normaal wordt.

De coronamaatregelen hebben een flinke impact voor de grotere evenementen, ook in de kampeerbranche. De Caravan Salon in Düsseldorf is bijvoorbeeld een week uitgesteld, de Kampeer & Caravan Jaarbeurs gaat voorlopig wel door. Maar nu meldt de Erwin Hymer Group dat het de rest van dit jaar aan geen enkele beurs deel gaat nemen. Dat kan verstrekkende gevolgen voor deze beurzen hebben.

Beurshallen deels leeg

Zonder de merken Bürstner, Carado, Crosscamp, Dethleffs, Elddis, Eriba, Hymer, Niesmann+Bischoff (Arto & Flair), Laika, LMC en Sunlight doen deze beurzen een flinke aderlating. Dat betekent dat er in Düsseldorf ongeveer twee hallen leeg blijven. Maar het schept misschien ook mogelijkheden om meer afstand te kunnen houden.

En ‘Utrecht’ dan?

En wat betekent dit voor de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht? Daar behoren Hobby en Fendt – de grootste caravanmerken van de Nederlandse markt – traditioneel al tot de merken die verstek laten gaan. Als de merken van de Erwin Hymer Group daar ook niet staan, is er niet bepaald sprake meer van een representatief aantal exposanten. Dat scheelt minstens een volle beurshal. De enige grote camper en caravanmerken die er dan staan, komen uit de stal van Knaus Tabbert (Knaus, Tabbert, Weinsberg), Trigano (o.a. Adria, Caravelair, Jamet, Sterckemann, Sun Living) en Rapido (o.a. Dreamer, Fleurrette, Giottiline, Itineo en Westfalia). Gecombineerd met de bekende Engelse en Scandinavische merken wordt de spoeling wel heel erg dun. Daarnaast is het ook de vraag hoe het met de andere exposanten zit. Een groot deel daarvan heeft een uitermate slecht voorjaar. Die exposanten kunnen we eens besluiten om de tering naar de nering te zetten en dit jaar maar over te slaan.

Geen evenementen tot 1 september

Maar wie weet kan de beurs sowieso niet doorgaan. Hij staat gepland voor 7 tot en met 11 oktober. In de plannen van de regering staat dat er in ieder geval tot 1 september geen evenementen plaats mogen vinden. Maar het zou zo maar eens kunnen dat die datum opgeschoven wordt. Niemand kan immers de effecten van het afzwakken van de lockdown voorspellen en gezondheid gaat nog steeds voor.

Foto: Jaarbeurs/Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Like dit artikel
Tweet dit artikel