Erwin Hymer viert 80-ste verjaardag

kampeerzaken.nlErwin Hymer, oprichter en erepresident van de Raad van Toezicht van Hymer AG, viert vandaag zijn tachtigste verjaardag.

 

Erwin Hymer is waarschijnlijk één van de meest succesvolle ondernemers in de kampeerbranche, en heeft een groot aandeel gehad in de ontwikkeling van de tegenwoordige generatie caravans en campers.


 

Geboren en getogen in Bad Waldsee, waar zich ook nu nog de hoofdvestiging van Hymer AG bevindt, studeerde hij machinebouw aan de Technische Hogeschool in Konstanz en werkte enige tijd bij Dornier.

 

In 1956 ging hij terug naar Bad Waldsee, waar hij in 1957 begon met de ontwikkeling en productie van caravans. Het eerste model, de “oer-Troll”, werd in 1958 in productie genomen. De huidige Eriba Touring serie is daar nog steeds rechstreeks van afgeleid en heeft inmiddels een ware cult-status verworven.

Al in 1961 bouwde Erwin Hymer zijn eerste kampeerauto, genaamd Caravano, op basis van een Borgward. Doordat Borgward kort daarna failliet ging vond dat project toen helaas geen doorgang.

 

Parallel daaraan neemt Erwin Hymer in 1962 de productie van aluminium ladders over Dornier in Wangen, wat de basis vormde voor het huidige Hymer-Leichtmetallbau, een vooraanstaand leverancier van ladders en trappen voor vrijetijdsvoertuigen en bussen.

 

Een tiental jaren later, in 1971, onderneemt Erwin Hymer een tweede poging om kampeerauto’s te produceren. Ditmaal in de vorm van een integraal camper. En met groot succes, het project groeide in de loop der jaren uit tot de huidige zeer succesvolle integraal series van Hymer.

 

Om gezondheidsredenen doet Erwin Hymer in 1990 een stapje terug en zet het bedrijf om in een vennootschap. Hij blijft de grootste aandeelhouder en voornaamste bewindvoerder.

 

De jaren daarna kenmerken zich door een grootschalige expansie van Hymer AG. Zowel het beursgenoteerde Hymer AG als de Holding CMC nemen een aantal gerenommeerde merken uit de branche over. Daardoor behoren tegenwoordig de merken Hymer, Eriba, Bürstner, Carado, Laika en Niesmann + Bischoff alsmede het accessoiresmerk Movera tot Hymer AG, en vallen Dethleffs, Sunlight, LMC en TEC onder de CMC Holding.

 

Voor meer informatie over de historie van Hymer, zie ook de website van Hymer, en met name de links naar de tijdslijn aan de rechterzijde op die pagina.

 

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel