Etrusco T 7400 SBC combineert face-to-face zitgroep met enkele bedden

Etrusco T 7400 SBC camper

Etrusco T 7400 SBC combineert face-to-face zitgroep met enkele bedden

Enkele bedden zijn al langere tijd heel populair in campers. De laatste tijd is er ook steeds meer vraag naar afwijkende indelingen van de zitgroep. We hebben een tijdje de zithoek achterin gehad, maar de indeling met twee langsbanken tegenover elkaar is toch wel een blijvertje aan het worden.

Zo’n zogenaamde face-to-face zitgroep biedt niet alleen veel gezelligheid, maar ook een veel betere ruimtelijke indruk. De nieuwe Etrusco T 7400 SBC combineert enkele bedden met zo’n face-to-face zitgroep.

Face-to-face zitgroep

Bij een ‘klassieke’ zitgroep, met een dwarsbank of L-zit aan de linkerzijde, zit je veel dichter op elkaar. Een zitgroep met langsbanken tegenover elkaar biedt wat dat betreft veel meer ruimte. En het geeft ook een veel ruimtelijker idee. Als je een van de tafelhelften weg klapt is de doorloop naar achteren bovendien geheel CCvrij van obstakels. Daarom is er de laatste tijd veel meer vraag naar een face-to-face zitgroep. Ook het Italiaanse Etrusco, een van de ‘instapmerken’ van de Erwin Hymer Group, introduceert een nieuwe halfintegraal waarin deze veelgevraagde zitgroep wordt gecombineerd met enkele bedden.

Maximaal vier à vijf slaapplaatsen

De Etrusco T 7400 halfintegraal camper was al eerder met zo’n zitgroep leverbaar, maar dan alleen in combinatie met een queensbed. Deze T 7400 QBC wordt nu dus vergezeld door de T 7400 SBC mét  face-to-face zitgroep. Standaard heeft hij twee zitplaatsen achterin, en je kunt de zithoek optioneel ook ombouwen tot een (smal) tweepersoons bed. Wie dat ombouwen en het beperkte formaat bezwaarlijk vindt kan ook kiezen voor een andere optie in de vorm van een behoorlijk ruim hefbed (1,93 x 1,32 m) boven de zithoek. De enkele bedden achterin kun je door middel van extra kussens desgewenst ombouwen tot een uiterst riant tweepersoons (of driepersoons) bed. Wat niet geheel duidelijk is, in hoeverre de langsbanken kunnen worden omgebouwd tot gehomologeerde zitplaatsen.

De keuken is voorzien van een kookplaat met drie pitten en een redelijk grote koelkast met een inhoud van 103 liter. Optioneel kunnen kopers ook voor een 167 liter koelkast kiezen. De bedden hebben een afgeschuind voeteneinde waardoor voldoende ruimte ontstaat voor gescheiden douche- en toiletruimte.

De Etrusco T 7400 SBC heeft volgens de fabrikant een leeggewicht van 2900 kilo en heeft dus een laadvermogen van zo’n 600 kilo. Hij is 7,40 meter lang, 2,32 m breed en 2,90 m hoog, staat op een Fiat Ducato met verlaagd chassis en is standaard uitgerust met een 120 pk dieselmotor.

Like dit artikel
Tweet dit artikel