Eura Mobil Xtura: halfintegraal camper voor avonturiers

Eura Mobil Xtura halfintegraal offroad camper m

Eura Mobil Xtura: halfintegraal camper voor avonturiers

Als de grote camperbouwers zich aan offroad campers wagen, dan zijn dat vooral buscampers. Wat dat betreft is de Hymer ML-T – een halfintegraal camper met vierwielaandrijving – een zeldzaamheid. Maar die krijgt nu gezelschap in de vorm van de Xtura van Eura Mobil.

Net als Hymer koos Eura Mobil de Mercedes Sprinter als basisvoertuig. Dit combineert men met een speciaal voor deze camper ontwikkelde opbouw die zich kenmerkt door de aerodynamische vorm van de kap boven de cabine, de afgeronde hoeken en de donkere accenten.

Polyester opbouw

De aerodynamische kap boven de cabine sluit naadloos aan bij de opbouw van de camper. Aan de voorkant van de kap is een slanke lichtbalk met een aantal LED-verstralers gemonteerd. De houtvrije opbouw is vervaardigd uit polyester panelen en aluminium profielen. Hij is dan wel niet uit één deel vervaardigd maar biedt volgens Eura Mobil evengoed een uitzonderlijke duurzaamheid en isolatie. Met een dikte van 30 mm voor de wanden en het dak en maar liefst 85 mm voor de vloer, is de camper perfect uitgerust voor alle weersomstandigheden. Verder is het dak, dat beloopbaar is voorzien van zwarte dakrails.

Interieur

Binnenin de Xtura heerst een sfeer van luxe en comfort. De camper heeft diverse ruime opbergkasten en is afgewerkt met hoogwaardige stoffen. Het lichte interieur is afgewerkt in lichte tinten en ‘Chalet Rustico’ meubeldecor en kastdeurtjes met drukveersluiting.

Achterin de camper bevinden zich twee eenpersoonsbedden met koudschuimmatrassen, voorin is een face-to-face zithoek gerealiseerd. De keuken van de Xtura biedt een ergonomisch werkblad, een ruime 146-liter koelkast en een kookplaat met zowel gas- als inductiekookzones. De lades en kasten zijn diep en handig ingedeeld. Ook de badkamer voorziet in alles wat je nodig hebt, met onder anderen een draaibare wand voor de geïntegreerde douche.

Een van de meest innovatieve aspecten van de Xtura is het elektrische systeem, dat onder meer een 330 Ah gel-lithiumaccu omvat. Dit systeem wordt beheerd via een centrale elektronische controle-eenheid, die gemakkelijk toegankelijk is in de garage van de camper. De LED-verlichting en het intelligente schakelsysteem bieden zowel efficiëntie als gebruiksgemak.

Voor avontuurlijke reizigers biedt de Xtura een unieke combinatie van autonomie en comfort. De watervoorziening omvat een 145-liter schoonwatertank en een 105-liter afvalwatertank, beide geïsoleerd en verwarmd, wat de camper ideaal maakt voor langdurige reizen in verschillende klimaten. De Alde-waterverwarming en de hoogwaardige isolatie zorgen ervoor dat de Xtura zelfs in de meest extreme omstandigheden een comfortabel verblijf biedt.

Mercedes Sprinter

Eura Mobil Xtura halfintegraal offroad camper mHet robuuste chassis van de Mercedes Sprinter 419 CDI is voorzien van een krachtige 190 pk sterke Mercedes dieselmotor, welke voldoet aan de Euro 6E-emissienormen. Deze motor, in combinatie met een geavanceerde sequentiële versnellingsbak en vierwielaandrijving, zorgt voor een soepele en betrouwbare rijervaring, zelfs op uitdagend terrein. Het chassis is verder uitgerust met ABS, manuele airconditioning en een uitgebreid veiligheidspakket inclusief airbags voor bestuurder en passagier.

Op het gebied van veiligheid en gemak is de Xtura uitgerust met Isofix-bevestigingen en een éénsleutelsysteem voor de gehele camper. De uitgebreide LED-achterlichten en extra opbergruimte verhogen zowel de veiligheid als de functionaliteit van de camper.

Met een basisprijs ongeveer anderhalve ton positioneert de Eura Mobil Xtura zich duidelijk in het hogere segment van de campermarkt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel