Caravan- en campermarkt in Europa stabiliseert zich

kampeerzaken.nlDe Europese verkoopaantallen van caravans en campers lijken zich weer te stabiliseren. Na de behoorlijke daling van de afgelopen jaren zijn de verkopen zich weer aan het stabliseren.

 

In de eerste maanden van dit jaar (januari t/m april) zijn er in Europa ongeveer 26.950 campers (een stijging van 0,6%) en 30.500 caravans (een daling van 2%) verkocht.


 

De fabrikanten menen aan de hand van deze cijfers dat de ergste daling voorbij is en dat de markt zich aan het stabiliseren is.

 

In sommige landen zijn de aantallen zelfs alweer aan het stijgen. Met name in Frankrijk, Europa’s grootste markt voor campers, is de markt duidelijk gestegen. Er werden daar maar liefst 11% meer campers verkocht dan in dezelfde periode van vorig jaar. Ook in Scandinavië gaat het hard, met stijgingen van ongeveer 30% in zowel Zweden als Noorwegen.

 

Op het gebied van caravans spande Groot-Britannië de kroon, daar werden maar liefst 9.4% meer nieuwe caravans verkocht.

 

In Nederland is nog sprake van een daling, maar ook hier wordt verwacht dat de markt zich zal stabiliseren. In ons land is er momenteel veel vraag naar jonge gebruikte voertuigen. Die worden daardoor vrij schaars zodat de prijzen daarvan relatief hoog zijn. Als gevolg daarvan wordt het prijsverschil met een nieuwe caravan of camper steeds minder en zal de kampeerder uiteindelijk weer sneller een nieuwe caravan of camper gaan kopen.

 

 

Bron: European Caravan Federation

Like dit artikel
Tweet dit artikel