Europa’s beste campings volgens Caravaning

Die-10-besten-Campinplaetze-Europas-19-fotoshowImageNew-53912a73-189230Het Duitse magazine Caravaning heeft een lijst  van 144 beste Europese campings samengesteld.

In de Top 10 van deze lijst zijn drie Nederlandse campings geëindigd. In totaal staan er 37 Nederlandse campings in de lijst.

Caravaning is bij de selectie uitgegaan van onder meer de waardering van de ANWB en de ADAC, die sinds dit jaar dezelfde criteria hanteren om de naar hun mening beste campings te selecteren. Uit de 144 campings filterde Caravaning haar Top 10 door ook naar de mening van de consument te kijken op de websites camping.info, zoover.com en eurocamping.eu van ACSI, de uitgever van campinggidsen. Het hoogst genoteerd, op de derde plaats, staat Camping De Kleine Wolf in Ommen. Op de vijfde plaats is Camping De Paal in Bergeijk te vinden en op de tiende plek Krieghuusbelten bij Raalte.

Klik hier om te lezen hoe de waardering in zijn werk gaat.
De tien beste Europese campings:
1. Lido di Jesolo, Venetië: 11 ha camping met waterpark, golf, fitness, bootverhuur e.d.

2. Camping Aufenfeld in Aschau, Zillertal/Tirol: Caravaning noemt het een vakantiedroom voor gezinnen, met onder meer een skatetraject.

3. Camping De Kleine Wolf bij Ommen in Overijssel: ook volgens Caravaning een familiecamping bij uitstek, met onder meer veel mogelijkheden voor waterplezier.

4. Union Lido Vacanze in het Venetiaanse Cavallino: meer dan vijftig jaar een topper en uitstekend toegerust voor gezinnen met kleine kinderen.

5. Camping De Paal in Bergeijk, Noord-Brabant: familiecamping met indoor-waterpret, een amphitheater, fitnessstudio en meer.

6. Hvidbjerg Strand Feriepark, in Blåvand op Westjutland: Caravaning noemt dit een absolute topplaats waar elk jaar de lat hoger wordt gelegd.

7. Südsee-Camp bij Wietzendorf op de Lüneburger Heide in Duitsland: bij campingkinderen is de Rappel-kis-te net zo bekend en geliefd als Lego of Barbie, aldus Caravaning.

8. Playa Montroig Camping Resort bij Cambrils aan de Costa Daurada: voor kinderen is er buitengewone aandacht voor het milieu.

9. Holiday Centre Prà delle Torri bij Caorle, in Venetië: een fijne vakantiebestemming met onder meer een golfterrein, veel watersport en veel aandacht voor comfort.

10. Krieghuusbelten-Familievakantiepark bij het Overijsselse Raalte: ruime camping met goede faciliteiten, waaronder een speelhuis, zwembad en animatie.

Like dit artikel
Tweet dit artikel