European Innovation Award 2014 voor Hymer en Mercedes

European Design Awards 2014 Hymer en Mercedes

European Design Awards voor Hymer en Mercedes

BAD WALDSEE – De Eriba Nova serie van Hymer is op de Caravan-Salon beloond met de „European Innovation Award for the Caravaning Industry“.

Verder heeft de Mercedes Sprinter in de categorie Kampeerauto’s ook deze prijs gewonnen voor het meest innovatieve chassis. Vooral het enorme aanbod aan veiligheidssystemen van de Mercedes Sprinter, die ook als chassis voor de Hymer Starliner en de vierwielaangedreven Hymer ML-T camper dient, werd door de jury geroemd.

Vakjournalisten van 11 tijdschriften uit de Europesche kampeerbranche hebben hiermee voor de vijfde maal de „European Innovation Award for the Caravaning Industry“ toegekend op de Caravan Salon in Düsseldorf, die nog tot 7 september loopt. De award is bedoeld om innovatieve concepten op het gebied van caravan- en camperbouw te stimuleren en te belonen.

In de categorie Caravans kon de Eriba Nova van Hymer zich dit jaar onder meer onderscheiden door „raum+system”. Dit innovatieve systeem biedt op een gelijke oppervlakte meer comfort en ruimte. De binnenruimte kan dankzij flexibel in te delen berguimte die bovendien uitstekend bereikbaar is, optimaal benut worden. Het laadvermogen van 500 kilo draagt daar uiteraard nog aan bij.

Nieuw aan deze caravan is ook het feit dat alle leidingen en andere delen van de technische installatie niet meer in de bergruimten is weggewerkt, maar in speciale geïsoleerde installatiekanelen is weggewerkt. De kans op een beschadiging van de installatie door harde, zware en scherpe bagage is daardoor minimaal. Om de stabiliteit van de caravan nog verder te verbeteren, is de watertank onder het voertuig aangebracht. Dankzij de toepassing van de modernste technieken is de Nova volledig „winterhard.”

Like dit artikel
Tweet dit artikel