European Innovation Award 2019

European Innovation Award 2019

European Innovation Awards 2019 uitgereikt

De European Innovation Award viert dit jaar alweer zijn negende verjaardag. De verkiezing en uitreiking van deze awards gebeurt onder de hoede van de grote Duitse uitgever DoldeMedien Verlag.

De genoemde award wordt in verschillende categorieën uitgereikt en de winnaars worden jaarlijks bekend gemaakt op de CMT in Stuttgart. Het zijn felbegeerde prijzen voor fabrikanten en leveranciers van campers, bestelwagens, caravans of accessoires.

Vakjury

De European Innovation Award is geïnitieerd en ondersteund door de redacties van toonaangevende Europese tijdschriften op het gebied van camping, caravans en campers. Fabrikanten van campers, bestelwagens, caravans of accessoires of leveranciers konden ook dit jaar hun innovaties voor de diverse categorieën indienen. De uitslag is bepaald door een vakjury, bestaande uit hoofdredacteuren van 17 vakbladen uit 15 landen. Net als in voorgaande jaren vond de feestelijke prijsuitreiking ook dit jaar plaats op de CMT in Stuttgart, ’s werelds grootste openbare tentoonstelling op het gebied van toerisme.

Winnaars

Volgens de jury bieden de Adria Twin Supreme (camper), de Bürstner Harmony III (caravan) en de Hymer B-Klasse Modern Comfort I 580 de meest overtuigende totaalconcepten. De andere prijzen gingen naar de Chausson Titanium 640 plus Smartlounge (beste indeling), de Dethleffs E-Home Coco (duurzaamheid & milieu) en de CUV-modellen van Knaus (doelgroepfocus). De Carthago Liner-for-twee ontving de Innovation Award voor het interieurdesign en de Niesmann + Bischoff Individual Design voor het exterieurdesign. De Go Outside mobiele buiten- en campingkeuken won de prijs in de categorie kampeeraccessoires. Verder was er een award voor de SmartVent van Kabe, de brede vooras voor een Iveco Daily van Fahrzeugbau Meier, de Velo Slide van Thule, de Avento dakairco van Truma en voor de Camp & Ride campagne van Sunlight.

Bloggers

Er werden ook een aantal bloggers om hun mening gevraagd, hun favorieten waren de Kora afzetunit van GEHOcab, de LT360 van Lume Traveler, de Business & Industrial Line van Camp-Line, het Skylight dakvenster van Fendt en het DBS dual battery systeem van IBS.

Like dit artikel
Tweet dit artikel