European Innovation Award 2024 – dit zijn de winnende innovaties

Winnaars European Innovation Award 2024

European Innovation Award 2024 – dit zijn de winnende innovaties

Technologie en design steeds belangrijker worden in de kampeer-, camper- en caravanindustrie. Dat is goed te zien aan de winnaars die tijdens de prijsuitreiking van de European Innovation Award 2024 in de spotlights zijn gezet.

Eerder deze maand uitgereikt tijdens de gerenommeerde CMT-beurs in het Duitse Stuttgart, vertegenwoordigen deze awards voor de meest vooruitstrevende creaties van dit jaar het neusje van de zalm in innovatie en design in deze sector.

Winnaars

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, onderstaand de winnaars per categorie

 • Interieurdesign: Frankia – Now
  De Now van Frankia schittert op het gebied van interieurdesign met zijn moderne en functionele inrichting, die zowel esthetiek als gebruiksgemak hoog in het vaandel draagt. Dit voertuig belichaamt een harmonieuze balans tussen luxe en praktisch comfort.
 • Exterieurdesign: Ahorn Camp – Van 620 by Irmscher
  Ahorn Camp, in samenwerking met Irmscher, heeft het exterieurdesign naar een hoger niveau getild met de Van 620. Deze camper combineert een stoere uitstraling met een aerodynamische vorm, waarbij zowel het oog als de rijervaring wordt bediend.
 • Techniek en connectiviteit: Fendt – Concept-Caravans Live Work Connect
  Fendt’s Concept-Caravans Live Work Connect is een baanbrekend voorbeeld van technologische integratie in caravans. Het biedt een naadloze connectiviteit en geavanceerde technische oplossingen die het leven op de weg zowel comfortabeler als efficiënter maken.
 • Veiligheid: AL-KO – Comfort Drive
  Veiligheid is een cruciale factor in de kampeerindustrie, en Al-Ko’s Comfort Drive systeem zet een nieuwe standaard. Deze innovatie biedt verbeterde rijstabiliteit en veiligheidsfuncties die zorgen voor een zorgeloze reiservaring.
 • Campingaccessoires: Isabella – Buddy luifeltent
  Isabella heeft met de Buddy luifelvoortent een nieuwe dimensie toegevoegd aan campingaccessoires. Deze voortent combineert gebruiksgemak met een stijlvol design, waardoor het een essentiële toevoeging is voor elke kampeerervaring, ongeacht of het een caravan of camper betreft.
 • Duurzaamheid: Adria – Aviva Lite caravan
  Adria’s Aviva Lite staat symbool voor duurzaamheid in de caravanindustrie. Met zijn lichtgewicht constructie en milieuvriendelijke materialen toont het aan dat comfort en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.
 • Totaalconcept campers: Hymer – ML-T
  Hymer’s ML-T is bekroond voor zijn totaalconcept in de categorie campers. Dit voertuig integreert moeiteloos luxe, functionaliteit en innovatie, waardoor het een toonaangevend voorbeeld is in zijn klasse.
 • Totaalconcept buscampers: Globe Traveller – Falcon 2Z
  De Falcon 2Z van Globe Traveller demonstreert een uitmuntend totaalconcept in de wereld van campervans. Met zijn slimme ruimtegebruik en innovatieve oplossingen biedt het een unieke combinatie van comfort en mobiliteit.
 • Totaalconcept 4×4 camper: Eura Mobil – Xtura
  Eura Mobil’s Xtura heeft de grenzen verlegd in de categorie 4×4 campers. Dit robuuste en veelzijdige voertuig is perfect aangepast aan de avontuurlijke kampeerder, zonder in te leveren op comfort en stijl.

Bekroonde innovaties

De kampeer- en caravanindustrie is nog steeds een snelgroeiende sector die voortdurend uitdagingen zoals stijgende prijzen en complexe toeleveringsketens het hoofd moet bieden. De innovaties die dit jaar zijn bekroond onderstrepen het belang van creatieve oplossingen om aan de wensen van de moderne kampeerder te voldoen. Met deze prijzen wordt niet alleen de vooruitstrevendheid van de industrie gevierd, maar ook de veelzijdigheid en aanpassingsvermogen in een snel veranderende wereld.

Like dit artikel
Tweet dit artikel