Europees feest van de kampeerauto

kampeerzaken.nlHet Lac de Madine in noordoost Frankrijk vormt in 2008 het decor van de 10e editie van het Europese feest van de kampeerauto. Deze Fête Européenne du Camping-car wordt jaarlijks georganiseerd door het Magazine Camping Car van de uitgever Motor Presse France. In Europa is dit de grootste bijeenkomst van campers. Vier dagen lang, van 29 mei tot en met 1 juni 2008 vieren de verwachte 1500 trotse eigenaren van kampeerauto’s volop feest. Een rendez-vous dat kampeerliefhebbers met een camper niet mogen missen.
 
Dit groots opgezette evenement verenigt niet alleen iedereen die met campers te maken heeft uit de streek, maar ook uit heel Frankrijk en van buiten de landsgrenzen. Op een gemoedelijke manier mengt de lokale bevolking zich met fabrikanten van kampeerauto’s en accessoires, overige specialisten op gebied van campers en toerisme.
Talrijke diverse activiteiten staan op het 4-daagse programma: toeristische routes voor een verkenning van het departement, thema-avonden, debatten, wedstrijden en spelletjes, gezellige markt met ambachtelijke en andere streekproducten.
kampeerzaken.nlDe Meuse dankt haar naam aan de Maas die het gebied doorkruist. Het is een van de 4 departementen in de noordoostelijke Franse regio Lorraine (Lotharingen). Kenmerkend is het glooiende landschap met ongerepte dorpen, boeiende steden uit de middeleeuwen en renaissance, een lappendeken van bossen, akkerland en weilanden doorspekt met beken en riviertjes, een meer en kanaal… Hier treft u de nog authentieke Franse sfeer.
Cultuurminnaars kunnen volop eropuit trekken en het veelzijdige erfgoed verkennen. Veel historische bezienswaardigheden herinneren aan de Eerste Wereldoorlog. Rust en ruimte zijn de sleutelwoorden van een verblijf in de verstilde Meuse. Voor absolute ontspanning en veel vakantieplezier zorgt ook de innemende charme van de Meuse en de gastvrijheid van haar bewoners.
Genoeg ingrediënten voor een heerlijke vakantie met de kampeerauto, maar dit jaar heeft u een extra reden om naar La Meuse te komen.
Meer info over het "feestje" staat op www.feteeuropeenneducampingcar.com, over de omgeving op www.tourisme-meuse.com

Like dit artikel
Tweet dit artikel