Europese verkoopcijfers overtreffen verwachtingen

Weer meer nieuwe caravans en campers verkocht

Weer meer nieuwe caravans en campers verkocht

FRANKFURT – De European Caravan Federation (ECF) heeft de laatste stand met betrekking tot de aantallen nieuw verkochte caravans en campers bekend gemaakt.

In de eerste vijf maanden van dit jaar is er vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar een groei van maar liefst 6,8%. Er zijn in Europa in de maanden januari t/m mei 2015 totaal 78.014 nieuwe campers en caravans geregistreerd.

Een positieve ontwikkeling ligt weliswaar in lijn met de verwachtingen maar de aantallen die de laatste maanden worden genoteerd overtreffen alle verwachtingen.

De grootste stijgingen van de eerste vijf maanden van dit jaar zijn te vinden in de grotere landen, namelijk Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk. Groot-Brittannië mag de sterkste stijging noteren: 9,4 % oftewel 14.750 voertuigen. Tweede is Duitsland met een stijging van 8,5%, gevolgd door Frankrijk met 6,3%. Met 25.816 nieuw geregistreerde voertuigen neemt Duitsland overigens bijna 1/3e van alle verkopen voor haar rekening. De campers stijgen in Europa iets sneller in populariteit dan de caravans, met stijgingen van 8,3% respectievelijk 4,9%.

In Nederland mogen we eindelijk weer een mooie stijging noteren bij de caravans. Na een aantal moeilijke jaren bedraagt de stijging hier 4,9% wat er op duidt dat de markt zich ook hier duidelijk herstelt. De campermarkt vertoonde in Nederland al een tijdje een stijgende lijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel