Exclusieve, trendy buscamper van Loef

Loef camper

Exclusieve, trendy buscamper van Loef

Het in Hamburg gevestigde Loef gaat een stapje verder dan de meeste andere bouwers van buscampers. De vraag is ook of je een dergelijk voertuig met een lengte van zeven meter nog wel een buscamper kunt noemen.

Loef legt in deze buscamper de focus op een trendy inrichting en is ook niet wars van een paar bijzondere gimmicks. Niet alles is misschien even praktisch, maar de doelgroep van deze exclusieve buscamper van Loef zal er gek op zijn.

Exclusieve doelgroep

Het is misschien ook wel een hele slimme zet van Loef. Ook deze zomer worden we waarschijnlijk geconfronteerd met de nodige beperkingen vanwege de coronapandemie. En ook nu zullen we daarom weer een groot aantal nieuwe kampeerders mogen verwelkomen. De een zal een lichtgewicht tentje kopen, de ander een nieuwe of tweedehands caravan en weer een ander is misschien wel in de markt voor een trendy buscamper. Wie luxe all-inclusive vakanties naar verre landen gewend is en thuis ook een klein kapitaal in een prestigieuze buitenkeuken heeft gestoken, die vindt misschien wel dat er ook een gave buscamper op de oprit hoort te staan. Dan is deze bus van Loef een schot in de roos.

Twee zitgroepen

Loef bouwt de camper op basis van de MAN TGE. Daardoor heeft hij een strak en modern uiterlijk, perfect passend bij de doelgroep. Om gezellig te kunnen socializen heeft de Loef achterin een ruime rondzit voor vijf personen. Voorin heeft hij ook een zitgroep voor vijf personen dus gezelligheid genoeg. Achterin heb je ook een in hoogte verstelbare eettafel waarmee je de zithoek ook in een handomdraai kunt ombouwen tot een groot tweepersoons bed (1,95 x 1,75 m). Het bed voorin is veel kleiner en alleen geschikt voor kinderen. De bekleding is uiteraard stijlvol en gemaakt van hoogwaardige stoffen.

Lade met grote BBQ

De keuken en de frontjes van de bovenkasten zijn afgewerkt met geolied eikenfineer. De verborgen LED-sfeerverlichting verhoogt het exclusieve karakter. Dat geldt ook voor de minibar bij de schuifdeur. Daar zijn, net als op andere plaatsen in het voertuig, ook diverse USB-aansluitingen te vinden. Het opstapje herbergt ook een lade voor de schoenen, handig! De grote lade aan de achterzijde is des te interessanter. Daarin kun je niet alleen heel veel spullen kwijt, die biedt ook plaats aan een Big Green Egg Mini Max barbecue. Hiermee kun je grillen, bakken, braden en roken. In combinatie met de compleet uitgeruste keuken kom je in deze camper wat betreft kokerellen niets tekort.

Zelfvoorzienend

Natuurlijk ontbreekt ook de badkamer niet, die bovendien is voorzien van een heuse regendouche. Maar er is ook nog een buitendouche. En ook allerhande technologie om een paar dagen zelfvoorzienend te kunnen kamperen. Behalve optionele vierwielaandrijving heeft de camper een Truma D6E diesel/elektrische kachel, zonnepanelen en een forse Li-Ion-accu. Dankzij de 2.000 Watt omvormer kun je ook allerlei 230 volt-apparaten gebruiken. Bij auto’s is ‘connected’ een must, bij sommige campers tegenwoordig ook. De Loef-camper heeft een Wi-Fi-netwerk met LTE-modem en slots voor 2 simkaarten.

Niet goedkoop

Het moge duidelijk zijn dat de Loef allesbehalve goedkoop is. In Duitsland begint het bij ongeveer 120.000 euro. In Nederland komt daar de BPM nog bij. Voor veel mensen zal hij daarom onbereikbaar zijn, voor andere mensen is het slechts een impulsaankoop.

Like dit artikel
Tweet dit artikel