Exploryx Bike & Sleep buscamper

Exploryx Bike & Sleep

Bike & Sleep buscamper voor mountainbikers

ZOETERMEER – Eigenlijk is het Duitse Exploryx gespecialiseerd in de bouw van grote expeditiecampers met vierwilaandrijving. Maar af en toe neemt het bedrijf, dat net als Dethleffs in Isny in de Allgäu is gevestigd, een zijstapje.

Dit keer betreft het een compacte buscamper voor mountainbike fanaten op basis van een Volkswagen T6, die Exploryx “Bike & Sleep” heeft genoemd.

Het is natuurlijk lang niet de enige buscamper die er op basis van de VW T6 bus wordt gebouwd. Dan is het des te interessanter om te zien dat Exploryx –geheel buiten haar specialisatie om- van zo’n “standaard busje” best een bijzondere buscamper kan maken. Er waren bij de ontwikkeling een paar factoren van belang: de camper moest er aan de buitenzijde exclusief uitzien en er moest veel bergruimte zijn.

Exploryx Bike & SleepBovendien moest er een goede gelegenheid zijn om 2 mountainbikes mee te nemen. Niet op een fietsendrager, maar in de camper zelf. Dat heeft Exploryx opgelost door achterin de bus veel ruimte beschikbaar te houden, en daar op de vloer 2 steunen voor mountainbikes te plaatsen. De bevestiging voor deze steunen, waarmee de mountainbikes aan de voorvorken worden vastgezet, zit verzonken in de vloer zodat de steunen naar behoefte kunnen worden verwijderd. Aan de linkerzijde heeft Exploryx een grote hoeveelheid kastruimte gerealiseerd, dus ook de bergruimte is er meer dan genoeg.

Verder is het 4,90 m lange en met een 150 pk sterke motor uitgeruste basisvoertuig voorzien van een hefdak zoals we dat van de VW California kennen, met daarin 2 slaapplaatsen.

Opvallend is de afwerking. De vloer is bijvoorbeeld van echt teakhout. De meubels zijn afgewerkt met een antracietkleurig decor met teak accenten. De deurtjes en kleppen worden geborgd middels robuuste snapsluitingen. Uiteraard zijn de voorstoelen draaibaar. Achter de bestuurdersstoel bevindt zich een werkblad, de originele deur is aan de schuifdeur gemonteerd. Voor het gekoeld bewaren van levensmiddelen en drankjes is er een compressorkoelbox van 40 liter ingebouwd. Uiteraard wordt ook de Bike & Sleep door Exploryx geheel naar wens van de klant vervaardigd en aangepast, zodat de prijzen op aanvraag zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel