Explosieve groei verkoop caravans en campers ondanks coronacrisis

Explosieve groei verkoop caravans en campers

Explosieve groei verkoop caravans en campers

Afgelopen maand was weer een topmaand wat betreft de verkoop van caravans en campers. De verkoop is de afgelopen maand juni zó snel gegroeid dat de kampeerbranche de coronamisère alweer bijna te boven is.

Er werden in juni bijvoorbeeld maar liefst 84 procent meer nieuwe campers geregistreerd dan in diezelfde maand vorig jaar. Maar ook de verkoop van nieuwe caravans groeit volop en had in juni een groei van 25 procent in juni, ten opzichte van juni 2019.

Succesvolle junimaand maakte veel goed

Het bovenstaande blijkt uit cijfers die de branchevereniging Kampeer & Caravan Industrie (KCI) zojuist bekend heeft gemaakt. Leo Diepemaat, voorzitter van de brancheorganisatie KCI: “De succesvolle junimaand maakt op campergebied het volledige eerste halfjaar van 2020 goed. Ondanks de dramatische coronaperiode lopen we nu nog slechts 2 procent achter op 2019, het meest succesvolle camperjaar ooit.”

Markt trekt weer volledig aan

Diepemaat vervolgt: “Door de coronaontwikkelingen was het in april en mei rustiger in de dealershowrooms en de Europese fabrieken, waar onze kampeermiddelen gebouwd worden, zijn zelfs een aantal weken op slot geweest. Maar nu trekt de markt weer volledig aan, zo blijkt uit de verkoopstatistieken. Door de coronapandemie ontdekken ook nieuwe kampeerders de voordelen van het vrije buitenleven: nergens anders is de anderhalvemeter-samenleving beter toe te passen dan op de camping. Vakanties met een caravan, vouwwagen, tent of camper zijn nog nooit zo populair geweest als in deze coronaperiode.”

Ook verkoop van gebruikte campers en caravans nam toe

De groeiende populariteit van kamperen is ook terug te zien in de verkoopcijfers van gebruikte caravans en campers. Deze namen in juni met bijna 40 procent toe.

Nog nooit zoveel kampeermiddelen in Nederland

Het totale aantal geregistreerde kampeermiddelen komt daarmee op 562.126 caravans en campers. KCI-voorzitter Leo Diepemaat besluit: “We hebben in Nederland nog nooit zoveel kampeermiddelen in gebruik gehad.”

Foto: Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Like dit artikel
Tweet dit artikel