Extra comfortabel luchtbed van De Waard

De Waard Linde

Comfortabele slaapmat van De Waard

Slaapcomfort wordt steeds belangrijker op de camping. Niet alleen in de caravan of camper, ook in de tent willen we het liefste net zo lekker slapen als thuis.

De fabrikanten van slaapmatten en luchtbedden zijn dan ook hard bezig om te bedenken welke factoren van positieve invloed op het slaapcomfort zijn.

Zoals onze collega’s van de KCK dan ook terecht opmerken is de dikte van een luchtbed niet zaligmakend. Men kan een luchtbed wel net zo dik maken als de matrassen die we thuis hebben maar dat wil niog niet zeggen dat een luchtbed net zo lekker aanvoelt als een matras.

De Waard tenten heeft al een tijd een aantal slaapmatten en luchtbedden in het assortiment. Recent is daar de Linde bij gekomen. Dit luchtbed is anders dan we gewend zijn, de bovenlaag is namelijk gemaakt van stretch soft-touch polyster met daaronder nog een laag schuimcellen die zich, net als bij een zelfopblazende slaapmat, zelf opblazen. Zodra die vol zijn kan men het luchtbed verder oppompen en zo de totale dikte en hardheid van het luchtbed naar behoefte afstemmen. Dit samen zorgt ervoor dat het luchtbed heel comfortabel aanvoelt. De stretch bovenzijde voelt echt beduidend zachter aan dan we van een normaal luchtbed gewend zijn en is bovendien redelijk stroef zodat je niet met de slaapzak wegglijdt. De afmetingen zijn riant: 198 x 77 x 10 cm.

Desgewenst kan De Waard Tenten er ook een bijpassend hoofdkussen bij leveren, dat volgens dezelfde constructie is gemaakt. Goedkoop zijn het luchtbed en het hoofdkussen niet (€ 189,= resp. € 29,=) maar de testresultaten liegen er dan ook niet om.

Like dit artikel
Tweet dit artikel