Extra complete Pilote X-Edition buscamper

Extra complete Pilote X-Edition buscamper

Extra complete Pilote X-Edition buscamper

Het is maar tien jaar geleden, dat de Franse camperfabrikant Pilote ook buscampers ging bouwen. Pilote lanceert ter gelegenheid van dit jubileum een speciaal actiemodel, dat verkrijgbaar is in drie indelingen.

Het Franse merk bestaat al bijna zestig jaar. Pilote ontstond in de timmerwerkplaats van een familie, maar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste Franse campermerken. En een merk dat dus tien jaar geleden ook begon met de productie van buscampers, en vanwege dit jubileum de Pilote X-Edition buscampers introduceert.

Drie indelingen

De Pilote X-Edition is verkrijgbaar in drie indelingen, allen gebouwd op de bekende Fiat Ducato. Twee daarvan zijn zes meter lang, de derde indeling is 6,36 m lang. De zes meter lange indelingen zijn de V600G en V600J. Het verschil tussen deze twee indelingen is de opstelling van de bedden achterin. De V600G heeft een dwarsbed, de V600J beschikt over twee eenpersoonsbedden. Maar die eenpersoonsbedden nemen meer ruimte in beslag. Daarom heeft Pilote bij deze indeling de bank van de zitgroep weggelaten. De V600J beschikt dus ook maar over twee zitplaatsen, terwijl je met de V600G nog wel met vier personen op pad kunt. De combinatie van een bank in de zitgroep en eenpersoonsbedden is wel mogelijk, maar dan wordt het de 6,36 meter lange V630J. Deze indeling combineert dus de voordelen van beide kleinere indelingen, maar deze is dus wel minder compact.

Extra’s

Zoals het een jubileummodel betaamt, heeft ook de X-Edition een aantrekkelijk aantal extra’s. Het Fiat Ducato basisvoertuig krijgt een upgrade naar 140 pk en een MTM van 3500 kilo. Verder heeft de Ducato een 90-liter dieseltank, cruise control, passagiersairbag, LED-dagrijlichten en mistlampen. Verder zien we de speciale grijze Campovolo-lak en all-seasonbanden op lichtmetalen 16 inch velgen. Ook is de Ducato uitgevoerd met het Pilote Safety-pakket. Dat bestaat onder meer waarschuwt voor een rijbaan- en noodremassistent, verkeersbordherkenning en een grootlicht-assistent. Ook het uiterlijk is opgepakt, met naast de speciale lak ook een gelakte bumper, zwarte omlijstingen van de koplampen en grille en een zwarte onderrijbeveiliging.

Voorts heeft het interieur van de ongeveer 75.000 euro kostende X-Edition een multifunctioneel lederen stuurwiel, chroom- en aluminiumapplicaties op het dashboard en een infotainmentsysteem met acht inch touchscreen. Alsof dat niet genoeg is voert Pilote de X-Edition ook uit met een zonnescherm, achteruitrijcamera, hor, buitendouche, vlonder in de douchecabine, fietsenrek, een tweede huishoudaccu en geïsoleerde vuilwatertank.

Like dit artikel
Tweet dit artikel