Extreem lichte Nordisk Telemark 2 LW tent

Nordisk Telemark 2 LW tent

Extreem lichte Nordisk Telemark 2 LW tent

Lichtgewicht tenten zijn de laatste jaren door steeds betere materialen en technologieën steeds lichter geworden. Die wedloop is nog lang niet voorbij.

Ook het Noorse Nordisk heeft een nieuwe, ultra lichtgewicht tent ontwikkeld. De Telemark 2 LW is een dubbeldaks tent voor twee personen en weegt amper meer dan een kilo.

Dat gewicht (1010 gram) is echt heel laag, zeker als we in ogenschouw nemen dat dit niet echt een ‘uitgekleed’ model is. Het is een dubbeldaks tent met prima gebruiksmogelijkheden en gemaakt van hoogwaardige materialen.

De Telemark 2 LW is volgens Nordisk niet alleen licht van gewicht, maar ook duurzaam. Hierdoor is het een prima tentje voor backpackers, ultralopers en andere avonturiers die waarde aan een extreem laag gewicht hechten maar geen compromissen willen doen. Uiteraard heeft de Nordisk Telemark 2 LW ook een heel kleine inpakmaat van 13 x 41 cm. Voor de constructie maakt Nordisk gebruik van state-of-the-art componenten, zoals stokken van DAC (8.7 mm alu DAC Featherlike NSL, Green Anodized) en de aluminium pennen van eigen makelij, de Nordisk Triple Twister.

Ondanks het lage gewicht zijn er geen compromissen op het gebied van functie of comfort. De Telemark 2 LW is voorzien van prima ventilatiemogelijkheden en is voorzien van eenvoudig verstelbare scheerlijnen, een magnetische ‘quick-snap’ deursluiting, opbergzakken in de binnentent en de mogelijkheid om de buitendeur met behulp van de drie hoekstokken en de bijgeleverde extra scheerlijn om te bouwen tot een luifel.

De binnentent meet 220 x 135 x 100 cm, uitwendig is de tent 235 x 175 x 106 cm groot. Beiden zijn vervaardigd van 100% nylon. De buitentent is waterdicht conform 2000 mm waterkolom, het grondzeil 8000 mm.

Like dit artikel
Tweet dit artikel