f.re.e München 2021 is ook geannuleerd

f.re.e München

f.re.e München 2021 is ook geannuleerd

Het coronavirus  houdt niet alleen ons, maar ook onze oosterburen in zijn greep. In verband daarmee wordt ook de f.re.e in München geannuleerd. Aanvankelijk werd de grootste reis- en vrijetijdsbeurs van Beieren vanwege de coronapandemie al verplaatst van februari naar april.

Men hoopte dat tegen die tijd de maatregelen rondom het virus wat soepeler zouden zijn. Nu het zeer twijfelachtig wordt of dat inderdaad zo is, heeft de organisatie besloten om de beurs voor dit jaar helemaal te annuleren.

Februari 2022

De eerstvolgende editie van f.r.e.e. vindt dan plaats in februari 2022. Ook hier komen de bekende thema’s aan bod, zoals reizen, cruise & scheepsreizen, gezondheid & wellness. Ook is een groot deel van de beurs gewijd aan het ook in Duitsland steeds populairdere thema caravanning & camping, watersport, outdoor en fietsen. De vorige editie van f.re.e telde ongeveer 1.300 exposanten uit 70 landen en meer dan 130.000 bezoekers op een oppervlakte van 87.000 vierkante meter.

Annulering

De beurs is geannuleerd omdat er vanwege de coronapandemie niet voldoende zekerheid is over een datum dat de beurs wél dor zou kunnen gaan. Daarom heeft Messe München, in nauw overleg met de exposanten en partners van de reis- en vrijetijdsbeurs, besloten om de editie van dit jaar te annuleren. Dr. Reinhard Pfeiffer, plaatsvervangend CEO van Messe München, gaf zijn commentaar op de beslissing: “Alle partners en exposanten hadden gewild dat de beurs eind april zou plaatsvinden. Maar unaniem geloofde niemand dat het realistisch zou zijn de beurs te houden in de huidige situatie. Van verder uitstel was geen sprake, maar met de afgelasting van vandaag creëren we in ieder geval planningszekerheid”.

Met het oog op de huidige lockdown zijn de onzekerheden bij de voorbereidingen van de beurs gewoon te groot. f.re.e – Project Manager Jessica Stuber: “Omdat er momenteel geen zicht is op een eind van de pandemie, kijken we nu vooruit naar de volgende f.re.e in februari 2022.” De beurs “Münchner Auto Tage”, die parallel met de Special Edition van f.re.e zou plaatsvinden, zal dit jaar ook niet plaatsvinden. In februari 2022 zullen f.re.e en de “Münchner Auto Tage” zoals gebruikelijk in München plaatsvinden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel